x

P3 Guld 2003-nominerede offentliggjort

P3 Guld 2003-nominerede offentliggjort

Når Radiohuset d. 4. december slår dørene op til uddelingen af årets P3-priser, bliver det med nyt navn og årets største musikstjerner på skamlerne. I går blev de nominerede til P3 guld 2003 offentliggjort direkte på P3, og det betød en ren invasion af musikere, der på en slags pressemøde skiftevis lod sig interviewe af værterne Anders Breinholt og Peter Palshøj. Blandt de nominerede er Mew, Tim Christensen, NU og Outlandish og The Raveonettes. Der dystes i seks forskellige kategorier, hvor P3-prisen, som tidligere er vundet af Saybia og Swan Lee, er den største. I år er det Jokeren, Baby Woodrose og Grand Avenue, der skal kæmpe om denne pris.

– Vi er i første omgang meget overraskede over at blive nominerede, men vi har det også sådan lidt, at det var sguda også på tide. Nu har vi spillet så længe, lavet så meget musik og egentlig haft en opfattelse af, at det, vi gik og lavede, ikke var specielt mainstream, og at der ikke var så mange, der interesserede sig for det – og det passer jo slet ikke, fortæller Guf Lorentzen fra Baby Woodrose og fortsætter:

– Det er et kæmpe skulderklap for os, og vi kan allerede nu mærke, at der er kommet en større interesse for os, - men selv den mindste fremgang virker også stor, når man har været vant til at spille for 20 mennesker i Kolding.

Pernille Rosendahl er med Filur i år nomineret til P3 Hittet, men hun kan stadig huske, hvad det betød, da hun med Swan Lee vandt P3 Prisen og de 75.000 kroner, der følger med sidste år:

– Anerkendelse gør bare én til et bedre menneske, starter hun og fortsætter: – Pengene har vi blandt andet brugt på at hyre den svenske producer Per Sunding, og så har vi benyttet os af de 14 dages studietid, P3 også tilbød.

Selvom allerede anerkendte bands som Kashmir og Carpark North med nomineringer i fire kategorier er absolutte topscorere til årets P3 Guld 2003, er der med P3 Talentet også plads til mere smalle kunstnere. Her er det The Fashion, Burhan G, Ufo Yepha og Tue West, der skal dyste om prisen, 25.000 kroner og en turné arrangeret af P3.

– Vi har været i øvelokale så længe, og derfor er det ekstra fedt at finde ud af, at der rent faktisk er nogen, der har lagt mærke til os, fortæller Jakob Printzlau fra The Fashion. Tue West tilføjer:

– Det er fedt at blive anerkendt af sådan et stort medie, som virkelig bruger ens musik i deres arbejde, og så er det sjovt at være nomineret blandt bands med så forskellige stilarter. Det mærkelige er, at det faktisk er noget musik, jeg selv har tændt på det seneste stykke tid.

Vinderne af P3 Guld 2003 kåres d. 4. december i Radiohusets koncertsal.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA