x

Alpha Blondy til København

Alpha Blondy til København

Det er formentlig stadig de færreste danskere, som kender reggaestjernen Alpha Blondy fra Elfenbenskysten, men på det afrikanske kontinent er han en superstjerne, og foruden herboende afrikanere er også det danske reggaepublikum begyndt at få ørerne op for manden, der er blevet kaldt "Afrikas Bob Marley".

Den 31. oktober bliver der mulighed for at opleve ham live med det faste backingband The Solar System, når ensemblet indtager Falconersalen på Frederiksberg. Billetter koster 310 kroner og kan købes på billetnet.dk.

Alpha Blondy debuterede med albummet "Jah Glory" i 1982. Siden er det blevet til ialt tretten studieplader og to livealbums. I 1986 indspillede Blondy albummet "Jerusalem" i Bob Marleys Tuff Gung Studio i Kingston med den på det tidspunkt afdøde Marleys gruppe The Wailers som backing. Seneste udspil er "Jah Victory" fra 2007.

Foruden sit musikalske virke er Blondy involveret i humanitært arbejde, blandt andet gennem organisationen Alpha Blondy Jah Glory Foundation, som yder mikrolån til fattige kvinder i Afrika og Haiti.Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA