x

Yusuf indspiller Jackson-hyldest

Yusuf indspiller Jackson-hyldest

Efter mere end 25 års pause fra popscenen vendte Yusuf Islam - tidligere kendt som Cat Stevens - tilbage med albummet "An Other Cup" i 2006, og er i dag ganske aktiv på den musikalske front.

Nu har han annonceret på sin hyppigt opdaterede hjemmeside, at han har indspillet en hyldestsang til den afdøde superstjerne Michael Jackson. Sangen vil blive udsendt som mp3-fil, og al overskud vil gå vil velgørenhed.

I studiet er Yusuf blevet bakket op af guitarist Alun Davies, som har fulgt Yusuf fra begyndelsen og står bag den smagfulde, akustiske leadguitar på de klassiske Cat Stevens-plader. Også Davies' datter, Becky Moncurr, medvirker. Og så bakkes Yusuf op af støjrockgruppen Noxshi, som har Yusufs søn Muhammad Islam - der har antaget kunstnernavnet Yoriyos - i front.

I weekenden går Yusuf i øvrigt på scenen med folkgruppen Fairport Convention på Cropredy Festival i Oxfordshire. Han vendte tilbage til de engelske scener med en sublim koncert i London tidligere på året. Her spillede Noxshi - foruden U2 og Baba Maal - opvarmning, ligesom Yusuf var flankeret af Alun Davies.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA