x

Death In June til Danmark

Death In June til Danmark

Det engelske kultband Death In June gæster København for første gang i deres karriere, der begyndte tilbage i 1980. 16. november kan man opleve dem på Park, og billetsalget er startet på Billetnet.

Death In June udsprang af punk- og new wave-bølgen, men har også været påvirket af europæisk folkemusik og den melankolske crooner Scott Walker og har hele tiden dyrket et dystert og gotisk udtryk med frontfigur Douglas Pearces mørke stemme og misantropiske tekster som gennemgående holdepunkt.

Death In June har – i lighed med navne som Laibach og Rammstein – altid prioriteret den visuelle side højt ved bl.a. at optræde i uniformer, hvilket har medført beskyldninger om fascisme. Douglas Pearce har altid udtalt sig kryptisk om sin inspiration, musik og tekster, men bandet udspringer faktisk af anti-fascistiske miljøer.

Blandt de mere kuriøse historier om Death In June er, at gruppen på en af deres sidste turnéer brugte den nu afdøde danske, uskolede og meget særprægede sangerinde Irma Victorias cd "Phantasmagoria" som baggrundmusik før og efter deres koncerter.

Opvarmningen leveres af danske åndsbeslægtede :Of The Wand & The Moon


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA