Nyhed

Støttekoncert for afviste irakere i Huset

Jacob Bellens, Under The Sherry Moon, Mads Wæhrens og Jacob Høegh kan opleves i København 27. august

Umiddelbart efter, at politiet i nat fjernede en række af de afviste irakiske asylsøgere, der i snart tre måneder har søgt tilflugt i Brorsons Kirke på Nørrebro, oplyser det københavnske spillested Huset i Magstræde, at man vil afholde en støttekoncert for de afviste irakere 27. august.

Den 27-årige Helle Rusch, som til dagligt studerer Æstetik og Kultur i Århus, har taget sagen om de afviste irakiske asylansøgere i egen hånd og arrangerer støttekoncert i Huset i Magstræde. Blandt de optrædende er Jacob Bellens solo (billedet, sanger i Murder og I Got You On Tape), Under the Sherry Moon, Mads Wæhrens & Band og Jacob Høegh (sanger i Hellraiserten).

Helle Rusch har en mangeårig erfaring som frivillig både for flygtninge i Frivillighuset på Nørrebro og i Amnesty International. Hun siger:

”Mange af de afviste irakere har ikke en jordisk chance for at klare sig i Irak. Min søster har for eksempel mødt en afvist gammel mand, der ikke kan klare sig selv, eftersom han lider af svær demens. Hvordan skal han kunne klare sig i en borgerkrig? Og det samme gælder de afviste børnefamilier, torturofre samt fysisk og psykisk syge mennesker. De har brug for tryghed og beskyttelse, og det kan de ikke opnå, som situationen i Irak ser ud på nuværende tidspunkt,” udtaler Helle Rusch og forsætter:

”Vi bør være et samfund, der udviser omsorg og respekt for mennesker. For har vi ikke alle et ansvar for at hjælpe mennesker, der befinder sig i nød? Og bør vi ikke alle udvise medmenneskelighed? Det ændrer en afgørelse i flygtningenævnet, som ikke kan ankes, ikke på. For stoler vi på, at deres endelige afgørelse er den rigtige?” slutter Helle og henviser til Red Barnet, Amnesty International med fleres kritik af hjemsendelserne.

Af de afviste irakere sad der indtil i nat 60-70 i Brorson Kirken. 17 af disse, alle mænd, blev i nat afhentet af politiet med henblik på udsendelse til Irak. Derudover er mange gået under jorden af frygt for at blive sendt til et krigshærget land, hvor de efter eget udsagn risikerer forfølgelse.

Entrén ved støttekoncerten er en foreslået donation på 40 kr. Pengene går direkte til arbejdet med oplysningskampagner om hvorfor irakerne ikke bør sendes tilbage til Irak.

ANNONCE