x

Jack White udgiver single

Jack White udgiver single

Der går sjældent lang tid mellem, at det amerikanske rockikon, guitaristen og trommeslageren, Jack White er involveret i et nyt projekt. Efter han slog igennem med The White Stripes dannede han supergruppen, The Raconteurs (med blandt andre Brendan Benson), som indtil videre har udgivet to plader, og tidligere på året dannede han The Dead Weather (med Alison Mosshart fra The Kills), som debuterede med "Horehound" midt i juli. Jack White har også spillet med Rolling Stones på Scorsese-filmen "Shine A Light", været med i Jim Jarmusch-projektet "Coffee And Cigarettes" og skrevet titelmelodien til James Bond-filmen "Quantum Of Solace" (2008) med Alicia Keys bare for at nævne nogle få af hans meritter.

Jack Whites seneste projekt går på tværs af musik- og filmmediet og er en ny single, som udkom i mandags på hans eget pladeselskab. Tracket hedder "Fly Farm Blues" og blev skrevet under indspilningerne af dokumentarfilmen, "It Might Get Loud", som vi tidligere har beskrevet her på GAFFA.dk.

Dokumentarfilmen handler om guitaren og mødet mellem de tre guitarvirtuoser, The Edge (U2), Jimmy Page (Led Zeppelin) og altså Jack White. Undervejs i indspilningerne udfordrede filmens instruktør, Davis Guggenheim (som også instruerede Al Gore-filmen "An Inconvenient Truth"), Jack White til at skrive en sang på stedet, og resultat er altså "Fly Farm Blues". Den blev skrevet på ti minutter og det er kun anden gang, at Jack Whites solomateriale bliver udgivet. Første gang var i forbindelse med sounctracket til "Cold Mountain". Der er to andre singler på vej fra amerikaneren.

Du kan høre Fly Farm Blues via Stereogum - og den kan bestilles på Jack Whites eget pladeselskab Third Man Records.

"It Might Get Loud" får biografpremiere i USA i dag.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA