x

Weezer på vej med nyt

Weezer på vej med nyt

Californiske Weezer har efterhånden sluppet seks albums, heraf tre af hvilke som har titlen "Weezer" - og derefter er opkaldt efter farverne blå, grøn og rød. Det seneste album "Weezer (The Red Album)" udkom i juni 2008, og dengang fortalte trommeslageren Pat Wilson, at de overvejede at give alle deres fremtidige plader en farve i stedet for en ny titel.

Indtil videre er de eneste detaljer om Weezers syvende album imidlertid, at det udkommer den 27. oktober 2009. Det annoncerede bandet på sin website i går. Desuden spekulerer Pitchforkmedia i, at nogle af Weezers seneste, endnu uudgivne numre, "I'm Your Daddy" og "The Girl Got Hot" er med på pladen.

Kvartetten, hvis blanding af alternativ rock, powerpop og nørdede udseende - specielt hos forsanger Rivers Cuomo - har gjort dem fortjent til genrebetegnelsen geekpop, har solgt mere end otte millioner albums i USA alene, siden de i 1994 brød igennem med "Weezer" (den blå), som gjorde fjollede numre som "Buddy Holly" og "Undone - The Sweater Song" til regulære hits midt i en mørk grungetid. Siden har Weezer også lavet numre som "Hash Pipe" og gjort deres åbningsnummer fra debutalbumet, "My Name Is Jonas", til et regulært Guitar Hero-hit.

Deres seneste plader blev udgivet med begrænset succes, selvom deres seneste "Weezer (The Red Album)" scorede fire stjerner hos GAFFAs Erik Barkman: "Weezers tredje Weezer-album følger samme opskrift som kvartettens andre udgivelser efter debuten: En hel del gode sange krydres med en håndfuld knap så vellykkede i en gryderet, der aldrig bliver helt afstemt. [...] Numre som Troublemaker og Heart Songs er ironisk og oprigtig årgangs-Cuomo – og The Greatest Man That Ever Lived er formentlig den mest vanvittige og ambitiøse sang, Weezer nogensinde har lagt navn til. Anbefales med forbehold."

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA