x

Laura Marling indspiller toer

Laura Marling indspiller toer

Den sydengelske sangerinde Laura Marling, som giver koncert til Århus Festuge den 5. september og præsenteres under temaet "2012 - Fremtidens Stjerner", har netop været i studiet med produceren Ethan Johns for at indspille sit andet album, opfølgeren til "Alas, I Cannot Swim" fra 2008.

Ethan Johns er kendt for sit arbejde med en anden singer-songwriter, Ryan Adams, og rockkvartetten, præstesønnerne fra Kings Of Leon. Hans far er i øvrigt producer Glyn Johns (The Beatles, Rolling Stones, The Who, Eagles med flere).

Den kun 19-årige folk-inspirerede singer-songwriter Laura Marling fik sit første album produceret af en gammel ven, nemlig Charlie Fink fra den engelske gruppe, Noah And The Whale, som hun oprindeligt var en del af. I forbindelse med udgivelsen af Noah And The Whales debutalbum "Peaceful, The World Lays Me Down", fortalte forsanger Charlie Fink om samarbejdet med Marling:

 - Laura synger kor på vores plade og plejede at være med til koncerterne. Jeg har produceret hendes eget debutalbum, og vi har arbejdet tæt sammen i processerne omkring indspilningerne. Med tiden fik vi bare for travlt med vore egne projekter. Hun var med i bandet i et års tid.

Marling havde oprindeligt planlagt et album med en middelalderlig tone, men det måtte hun trække tilbage, da hun blev interviewet af en BBC Music.

- Vi gik pludselig amok i en brainstorm og endte med, at middelalderlig definitivt ikke var den retning, projekt skulle tage. Heldigvis kom vi til fornuft. Indspilningerne er gået rigtigt godt. Han er en fantastisk musiker, og han har produceret en masse albums, som jeg har været helt forelsket i. Det var noget af et skridt at skulle arbejde sammen med et forbillede som ham, men selvfølgelig levede det helt op til forventningerne, fortæller sangerinden til radiokanalen.

Albummet udkommer forventeligt primo 2010.

Find billetter til koncerten på VoxHall 5. september - hvor også Gemma Hayes og Sophie Hunger spiller - på GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA