x

Odense Assholes udgiver debutalbum

Odense Assholes udgiver debutalbum

Odense Assholes, som i aften spiller sammen med Magermayn, Jooks og Suspekt (som spiller afslutningskoncert) på amfiscenen ved Brandts Klædefabrik i Odense, har med deres stærkt provokerende tekster og offensive mediestrategi gjort sig fortjent til kultstatus. Det skriver undergrundsgruppen selv i en pressemeddelelse:

"Har du over sommeren undret dig over, hvorfor unge mennesker på landets festivaler og markedspladser har båret orange bandannaer og sunget slagsange, der ikke just er for sarte ører? Så kommer svaret her: Undergrundsgruppen Odense Assholes har fået det, ethvert band drømmer om - de har fået kultstatus! - Nu udkommer de på cd."

Odense Assholes består af en række maskerede rappere, hvis sange omhandler had til alt fra julen til grøntsager, politik og bøsser. Gruppen fik for alvor første gang omtale, da de i december lagde deres single "Julefrokost Med O.A." ud på internettet. Under 24 timer efter streamede P3 sangen direkte fra nettet ud til den danske befolkning. Sangen blev downloadet flere tusinde gange, og videoen til nummeret blev det mest sete klip nogensinde på Ekstra Bladets web-TV, - en rekord "O.A."(som gruppen også kaldes) stadig holder den dag i dag.

Gruppen fulgte et par måneder efter op med singlen "Bøsser Bløder Lyserødt" og en opvarmningsturné for FlerFarver. Gruppens manager Christian Skjølstrup fra Team Karate (Dúné, Small og Kiss Kiss Kiss) repræsenterer de maskerede hiphoppere, der selv har valgt ikke at besvare den polemik, der har været om deres verbale udladninger.

- Det, der gør Odense Assholes så interessante er, at de ved hjælp af viral markedsførring har skabt et helt univers omkring musikken. De har en evne til at omfavne et bredt publikum. Der er hardcore-fans fra både hiphop, punk, rock og mainstream miljøet. Mange tror, at det fortrinsvis er bølletyper, der hører deres musik, men det forholder sig langt fra sådan. Jeg har set både highfashion-duller og hippier med Odense Assholes-shirts. Deres publikum er bredere end noget andet, jeg har set i min karriere, forklarer manageren.

"Ik' For Sjov" udkommer den 19. august, og du kan glæde dig til singler som "Bøsser Bløder Lyserødt" og "Kælling Du Kan Ik' Køre Bil".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA