x

Topproducer begejstret for Mew

Topproducer begejstret for Mew

Så er dagen oprunden, hvor Mews nye album, "No More Stories/Are Told Today/I'm Sorry/They Washed Away/No More Stories/The World Is Grey/I'm Tired/Let's Wash Away" slippes løs til de hungrende masser. Et album, som allerede har fået seksstjernede anmeldelser flere steder, blandt andet i GAFFA. I anledning af det nye album bringer GAFFA et interview med albummets producer, Rich Costey, som vores udsendte medarbejder, Mikkel Elbech, mødte i studiet i Brooklyn i New York under indspilningerne.

Den anerkendte producer - også kendt for sit arbejde med Interpol, Franz Ferdinand, Muse og Glasvegas - har masser af ros til overs for det danske band, som han oplever som et mere modent og selvsikkert band, end da han sidst samarbejdede med dem på "Frengers" fra 2003.

Costey giver et personligt indblik i arbejdet med bandet, ligesom han fortæller om, hvordan man som producer ikke skal blive så fokuseret på vellyden, at det kommer til at overskygge selve musikken. Han ser det at indspille musik på samme måde som at lave mad og serverer flere rammende analogier, der illustrerer hans gastronomiske perspektiv på producerarbejdet.

Rich Costey svarer blandt andet følgende på spørgsmålet om, hvordan det er at arbejde med Mew i forhold til andre bands:

- Jeg ved ikke, om de er fuldkommen anderledes end alle andre bands, men én ting, de i hvert fald har, er deres evne til at udnytte bandformatet. De bidrager alle sammen med noget - forskellige inspirationskilder og ting, der betyder noget for dem. Og hvis du fjerner bare én ingrediens, så smager maden ikke rigtigt af det samme længere. Man er nødt til at have dem alle sammen samlet. Og de lader til at reagere i forhold til hinanden på virkeligt afgørende vis, når de komponerer og spiller sammen.

Læs interviewet her.

Du kan også læse interviewet med Mew, der fandt sted samme dag, her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA