x

Kraftwerk indtog Randers

Kraftwerk indtog Randers

Sent lørdag aften gav de tyske elektropionerer Kraftwerk koncert i Randers - meget passende ved en udendørs koncert ved det gamle kraftværk, som i dag er kulturhuset Værket. Det var gruppens første koncert i Danmark siden 2004 og kun den anden siden besøget på Roskilde Festival 1998, og det var en stor oplevelse at dømme efter GAFFAs anmelder Ras Bolding. Han tildeler koncerten fem stjerner og skriver blandt andet:

"Omkring 22:30 gik Kraftwerk så på scenen, til tonerne af "Die Mensch-Maschine", helt som forventet. Det stod klart allerede efter første nummer, at lyden var god, også selvom vi befandt os udendørs, ved et kraftværk, og ikke på et spillested. Man kunne godt have spillet en anelse højere og med mere bas, men lydniveauet var bestemt mere end acceptabelt, og en klasse bedre, end hvad man normalt hører til koncerter rundt omkring i land og rige. Det medbragte videoshow var også særdeles fornemt, i perfekt symbiose med musikken, der blev leveret med præcis den mængde tysk præcision, som man forventer af Kraftwerk. Men også med plads til leg og improvisation. For selvom det hedder sig om Kraftwerk, at de tilstræber et maskinelt udtryk, så er det kun den halve sandhed. Sagen er nemlig den, at for Kraftwerk er maskinen en forlængelse af menneskets kreative fantasi, og følgelig er en symbiose mellem mennesket og maskinen værd at stræbe efter. Kun på overfladen er Kraftwerk stivbende og kølige - ved nærmere bekendtskab åbner gruppen op for en sublim melodiforståelse, en overlegen rytmisk skarphed, en sjælden mesterlig forståelse for lyd og produktion, hvilket alt sammen tegnede sig med større og større tydelighed, efterhånden som aftenen skred frem i Randers."

Ras Bolding konkluderer:

"Jeg ville gerne svinge mig helt op til seks stjerner for Kraftwerks koncert, for den var mesterlig på alle leder og kanter. Gruppen har perfektioneret sin live-optræden gennem flere år og det er helt tydeligt, at det er en stræben efter denne perfektion snarere end nye landvindninger, der driver det gamle, hæderkronede kraftværk fra Düsseldorf. Når det så alligevel kun bliver til fem stjerner, så skyldes det, at jeg måske nok havde en oplevelse af at se en af mine yndlingsfilm, men en genudsendelse på tysk tv. Og det bliver jo aldrig helt det samme som første gang. Til gengæld kan en god film godt ses flere gange."

Læs hele anmeldelsen

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA