x

Gratis støttekoncert på Rådhuspladsen for irakiske flygtninge

Gratis støttekoncert på Rådhuspladsen for irakiske flygtninge

I morgen tirsdag 18. august spiller en række af landets største musikere støttekoncert for de irakiske flygtninge på Rådhuspladsen. Blandt musikerne er Mikael Simpson, Outlandish, Trentemøller, Simon Kvamm, Nikolaj Nørlund og The William Blakes, der alle optræder under overskriften "Humanitært ophold nu".

I en pressemeddelelse fremgår det, at koncerten slår til lyd for, at "Danmark bør lytte til anbefalingerne fra menneskeretsorganisationer som Amnesty International, Red Barnet, FN-Forbundet og Rehabiliteringscentret- og Forskningscentret for Torturofre (RCT) og tildele irakerne humanitært ophold".

Det er organisationen Kirkeasyl, der står bag arrangementet, og om koncerten udtaler Jakob Hjuler Tamsmark:

"Med koncerten vil vi vise et andet Danmark præget af medmenneskelighed, tolerance og anstændighed. En gruppe mennesker står lige nu overfor en uvis fremtid i Irak. De er blevet nægtet beskyttelse i Danmark og risikerer at blive udvist til en livsfarlig tilværelse. Det er dybt skandaløst. Vi mener, at det eneste fornuftige er at give irakerne humanitært ophold".

En af de optrædende i morgen er Mikael Simpson, der om sin motivation til at deltage udtaler følgende:

"Nogle af de her irakere har siddet i asylcentre i op til 10 år. I desperation søgte de ind i en kirke og nu sidder de og venter på at blive tvangsudvist. Hele det her forløb er fuldstændigt vanvittigt. Alle må nu bidrage med, hvad de kan for at hjælpe de her mennesker - jeg sender irakerne en hilsen igennem min musik".

Koncerten afvikles tirsdag 18. august fra 17-22, og de optrædende kunstnere er Mikael Simpson & Sølvstorm, Niels Skousen, Nikolaj Nørlund, Rasmus Nøhr, Trentemøller, Niels Hausgaard og The William Blakes i selskab med Simon Kvamm, Jannis Noya Makrigiannis fra Choir Of Young Believers og Malthe Fischer fra Oh No Ono. Karl Bille og Jonathan Spang er konferenciers.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA