x

Tiger Tunes får Carlsbergs idélegat

Tiger Tunes får Carlsbergs idélegat

Den århusianske gruppe Tiger Tunes, der blander skramlende rock med old-school-synths og iørefaldende melodier – og som nok vil være regelmæssige GAFFA.dk-læsere bekendt – er en af de fire kulturnavne, der får årets Carlsberg-idélegat som "årets fund". Det blev offentliggjort i går på Carlsberg-museet. Med prisen følger 25.000 kr.

Tiger Tunes udgav i august deres roste debutalbum "Absolutely Worthless Compared To Important Books", der har givet dem radiohits som "Foolio" og "Highly Invisible And Out Of Control", der bl.a. begge har ligget nr. 1 på P3’s alternative hitliste Det Elektriske Barometer. Tiger Tunes har desuden givet velbesøgte koncerter på både Spot 09-, Roskilde, Midtfyns og Skanderborg Festival samt på en række indendørs spillesteder, heriblandt i Hamburg og Berlin, og de er for tiden aktuelle med sangen "Kick N’ Rush" fra Aage Rais-Nordentofts ungdomsfilm "2 Ryk Og En Aflevering".

De øvrige af årets vindere er forfatteren Lone Hørslev, tegneseriekunstneren Thomas Thorhauge og filminstruktøren Laurits Munch-Petersen.

Blandt de tidligere modtagere af Carlsbergs idélegat kan nævnes musiknavne som Nikolaj Nørlund og Rockers By Choice samt forfatteren Peter Høeg, komikeren Casper Christensen og omtalte Aage Rais-Nordentoft – og dem er det jo gået meget godt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA