x

P4 lancerer talentkonkurrence

P4 lancerer talentkonkurrence

Danmarks Radios P4 går nu på udkig efter talentfulde bands, der skal have en hånd med at komme ud af øvelokalet og frem i rampelyset. Radiostationens nye tiltag lanceres under navnet Rocktoget, der vil sende tre bands i en finale, hvorefter det bedste vil kunne kalde sig P4's Rockfund 09 og indkassere en række præmier inklusive airplay på P4 og tid i Saybias studie.

Konkurrencen er for danske amatør-rockbands og er blevet til i et samarbejde mellem de ni regionalradioer, der tilsammen udgør P4. Konkurrencen starter lokalt, hvor amatørrockbands fra alle regionerne skal dyste på musik. Tre bands udvælges, og får i en uge masser af airplay i deres egen region. Derefter udvælges 9 finalister, som først får optaget en koncert af DR's Rockbus på et lokalt spillested, der transmitteres live i den pågældende region.

Derefter deltager de regionale finalister ved et stort anlagt finaleshow 3. oktober i Koncerthusets studie 2, og vinderbandet får titlen P4s Rockfund 09, fem dage i Saybias studie, to dages redigering i Koncerthuset og landsdækkende airplay på P4.

For at få P4-lytterne fra alle regionalerne til én samlet event har P4 indledt et partnerskab med DSB, der på finaledagen stiller tre togvogne til rådighed. Rocktoget starter i Fredericia og samler de cirka 400 mennesker op, som via P4 har vundet adgang til finaleshowet og transporterer dem helt eksklusivt til gå-afstand fra DR Byen. Stillekupéerne er blevet droppet til fordel for "Solokupéer", hvor der er opstillet rørforstærkere og elguitarer - og så er der frit slag for jamsessions. Brinck, der vandt årets danske Melodi Grand Prix, giver guitarundervisning i toget mod den store finalefest i DR-Byen.

Rocktoget er et initiativ, der skal understøtte P4's målsætning om at styrke vækstlaget i dansk musik. DRs chefredaktør for musik, Ole Mølgaard siger følgende om projektet:

"P4 er Danmarks største radiokanal og stedet, hvor mange danskere både hører den musik, de kender og holder af, men også møder den nye musik. Mange kunstnere får deres radiodebut på P4, og mange kunstnere kan kun høres på P4. P4 har således stor betydning for dansk musik, og med Rocktoget vil kanalen yderligere styrke sin betydning for vækstlaget i dansk musik. Helt i kanalens ånd starter konkurrencen lokalt og ender med et nationalt brag af en koncert, som kan høres over hele landet".

Man kan indsende sin musik via Rocktogets webside, hvor man kan læse mere om konkurrencen og se, hvem der er dommer i ens region. Sidste frist for upload af musik er 31. august.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA