x

Norah Jones går i en ny retning

Norah Jones går i en ny retning

Norah Jones har haft svært ved at slippe af med sin ry som leverandør af musik til elevatorture efter successen med albummet "Come Away With Me". Hun har ellers gjort et godt forsøg ved at udgive et album sammen med The Little Willies, synge sammen med rockerne Mike Patton og Dave Grohl, samarbejde med Outkast, Q-Tip og Talib Kweli og indspille med respekterede navne som Willie Nelson, Jools Holland og Ray Charles. På sit kommende album gør hun endnu et forsøg ved at alliere sig med respekterede sangskrivere og en succesfuld producer.

Den 30-årige sangskriver udsender sit fjerde soloalbum til november, og her får hun hjælp til sangskrivningen af både Will Sheff fra Okkervil River og Ryan Adams. Hun har tidligere skrevet sangen "Dear John" sammen med Adams, der blev til en duet på albummet "Jacksonville City Nights", og samarbejdet fortsætter altså på det kommende album.

Musikken produceres af Jacquire King, der var med til at producere Kings Of Leons seneste album, men ifølge Reuters var det ikke dette samarbejde, der fik Jones til at være interesseret i den amerikanske producer:

"Jeg kom oprindeligt i kontakt med Jacquire, fordi har var tekniker på en mine absolutte favoritplader, Tom Waits' "Mule Variations".

Det forventes, at Norah Jones på det kommende album vil bevæge sig i en mere rocket retning, hvor hun spiller mere guitar, end hun spiller klaver. Hun har også allieret sig med nogle nye musikere, der skal hjælpe hende i ny retning. Det drejer sig om trommeslagerne Joey Waronker (Beck, R.E.M.) og James Gadson (Bill Withers), keyboard-mand James Poyser (Erykah Badu, Al Green) samt guitaristerne Marc Ribot (Tom Waits, Elvis Costello) og Smokey Hormel (Johnny Cash, Joe Strummer).

Det kommende album har endnu ikke fået en titel, men det forventes at ligge klar til november.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA