x

D-A-D samler album og sjældenheder i ny boks

D-A-D samler album og sjældenheder i ny boks

I begyndelsen af 80'erne fandt Jesper Binzer, Jacob Binzer, Stig Pedersen og Peter Lundholm Jensen (i 1999 erstattet af Laust Sonne) sammen i gruppen Disneyland After Dark, der 3. marts 1984 spillede en koncert på Musikcaféen i København, der sidenhen er blevet refereret til som gruppens fødsel. 25 års jubilæet for den koncert fejres nu med udgivelsen af "The Overmuch Box", der udsendes til november. Det skriver gruppen nu på deres officielle webside.

D-A-D har i den kommende boks samlet alle bandets udgivelser inklusive ep'en "Standing On The Never Never", der aldrig tidligere har været udsendt på cd. Derudover får man også et nyt album med titlen "Behind The Seen", der indeholder b-sider og sjældenheder samt ni sange fra gemmerne, der er blevet færdiggjort og indspillet til lejligheden.

De ti klassiske D-A-D album er blevet remastered af newyorkeren Chris Athens, som tidligere har arbejdet dels med mastering af albums som Coldplays ”X&Y”, N*E*R*D’s ”Fly Or Die” og Kelis' ”Tasty” og dels med re-masterering af en lang række af verdens største kunsnere f.eks. Ozzy Osbourne og Johnny Cash.

Om "Behind The Seen" skriver bandet på deres officielle webside:

"D-A-D har gennem karrieren skrevet en bunke sange, der er blevet indspillet, men ikke gjort færdige - før nu. Sammen med Lars Overgaard, der har arbejdet med D-A-D i mange år, har bandet gennemgået 8 paller med spolebånd, der er blevet bagt og siden overført til nutidens ProTools-formater. Ni sange fra 1988 til 2008 er blevet valgt og mixet i løbet af sommeren. I forbindelse med mix har bandet genoptaget samarbejdet med nogle af de folk, de har arbejdet med i løbet af deres lange karriere og en enkelt, de altid har ønsket at samarbejde med. Fem sange er mixet af Paul Northfield, der producerede og mixede ”Helpyourselfish” og desuden er blevet kendt for sit arbejde for f.eks. Ozzy Osbourne, Dream Theather, Bryan Adams og Suicidal Tendencies. Lars Overgaard har mixet fire sange, som han selv har optaget for mange mange år siden og endelig har fået lov til at gøre færdig. Den sidste, der har været på banen, er svenske Stefan Glaumann, som har mixet sangen ”Women Are Crazy”. Bandet har i mange år ønsket at samarbejde med Stefan, der har mixet alt fra Ana Johnson til Rammstein. Disse ni sange er sammen med otte b-sider og sjældne numre blevet samlet til et spritnyt album ”Behind The Seen”, hvor titlen taler for sig selv!"

Derudover medfølger en bog af forfatteren Michael Valeur, der i løbet af foråret talt med D-A-D ved adskillige lejligheder. Dette har resulteret i en 160 siders lange bog, der følger med i boksen. Bogen er rigt illustreret med billeder fra bandets egne arkiver, Stigs mange tegninger, sjældne covers og meget mere samt alle bandets tekster trykt op i nemmere læseligt format.

"The Overmuch Box" udkommer 16. november.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA