x

Jooks og Noam Halby kæmper mod livmoderhalskræft

Jooks og Noam Halby kæmper mod livmoderhalskræft

Rapperen Jooks og Johnny Deluxe-sangeren Noam Halby er blandt en række kendisser, som i den kommende tid deltager i Kræftens Bekæmpelses kampagne Vidunderlivet mod livmoderhalskræft. Kampagnen starter mandag den 31. august med blandt andet budskabet om, at drenge skal tage ansvar ved at opfordre kvinderne i deres liv til at beskytte sig mod livmoderhalskræft.

- Jeg har selv været vidne til en kvindes fire år lange indædte kamp mod kræft - en kamp, hun desværre tabte. En af de værste følelser i den forbindelse var den hjælpeløshed, vi, der var omkring hende, følte. Der var intet, vi kunne gøre. Men det er der her! Her kan man være med til at forebygge risikoen for at få, eller give den virus, som kan føre til livmoderhalskræft, og som i værste tilfælde kan slå ihjel. Det kræver så lidt, men tro mig, det kan betyde alverden, siger Jooks med det borgerlige navn Johan Forsby.

Noam Halby fra Johnny Deluxe udtaler:

- Jeg vidste ikke, at der dør en pige hver 3. dag i Danmark af livmoderhalskræft. Jeg vidste heller ikke, at det tit er os (drenge, red.), der smitter pigerne med HPV, som er det virus, der kan udvikle sig til kræft, eller om alle de sindssyge bivirkninger, behandlingen af livmoderhalskræft kan medføre. Det fantastiske er, at ingen piger hverken behøver at dø, at få kræft eller leve med bivirkningerne, da der findes en forebyggende vaccine og et velfungerende screeningsprogram. Når jeg ikke vidste disse ting, er der helt sikkert mange andre, som heller ikke ved det. Derfor har jeg valgt at støtte op omkring Vidunderlivet.

De øvrige kendte, der deltager i kampagnen, er tv-værten Felix Smith, skuespillererne Said Chayesteh, Julie Ølgaard, Laura Christensen og Neel Rønholt og fotomodellen Mathias Lauridsen.

Kampagnen kommer blandt andet til at foregå på Facebook og andre steder på internettet. Ambassadørerne er allerede i fuldt sving med en digital underskriftindsamling. Der er indtil videre indsamlet 30.000 underskrifter, der skal afleveres hos ministeren for sundhed og forebyggelse Jakob Axel Nielsen. Håbet er, at de mange underskrifter kan bidrage til, at vaccinen mod livmoderhalskræft bliver gratis for alle kvinder op til 26 år.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA