x

Muse giver smagsprøver på nyt album

Muse giver smagsprøver på nyt album

14. september udgiver Muse deres femte, længede ventede album, opfølgeren til 2006's storsælgende "Black Holes And Revelations". Allerede nu kan man dog få en forsmag på albummet, idet gruppen har lagt 30 sekunder fra hver af de 11 sange ude på deres officielle hjemmeside. Og her kan man høre, at gruppens musik stadig er både pompøs og melodisk.

Ifølge Matt Bellamy er en af albummets centrale inspirationskilder kærlighedshistorien mellem karaktererne Winston og Julia i George Orwells klassiske roman "1984", hvor de to elskende kæmper, i sidste ende forgæves, imod det etablerede system, Big Brother. Bellamy har dog også kastet et blik på sit hjemland. For nylig fortalte han til GAFFAs Kristian Bach Petersen:

- Der er en følelse i England af, at hele befolkningen har fået nok af politikere og bankfolk, der burde varetage folks interesser, men i virkeligheden bare rager til sig for egen vindings skyld. Den første single, "Uprising", handler om netop det. Om fuldstændig at miste tilliden til disse mennesker og autoriteter, som det er sket i England under finanskrisen, fortæller Matt Bellamy til GAFFA.

Bandet har indspillet det nye album under Italiens sol og som herrer i eget studie, og det har ifølge bassist Chris Wolstenholme givet bandet en frihed, de ikke tidligere har haft.

- Det har været en proces uden pres. Når man indspiller i studie, er der altid et enormt pres, fordi man betaler en obskønt beløb for at være der, og det har vi rystet af. Det har også gjort, at vi turde lade Matt producere pladen, uden en ekstern producer inde over.

Resultatet kan som nævnt høres på plade - i sin fulde længde - 14. september, live i Parken den 26. oktober, og den fulde historie om "The Resistance" kan du læse i næste nummer af GAFFA, der er på gaden 3. september.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA