x

Band Ane på vej med nyt

Band Ane på vej med nyt

Det er ved at være et godt stykke tid siden, vi har hørt nyt fra den århusianske elektronikakunstner Ane Østergaard, bedre kendt som Band Ane, der i efteråret 2006 debuterede med det meget roste album "Anish Music". Et album, som blev fulgt op af stribevis af koncerter i ind- og udland med fuldt band med bas, trommer og sangerinde, apropos navnet.

Nu er Band Ane så omsider ved at være klar med nyt, og som for at kompensere for den lange ventetid siden debuten, udgiver hun denne gang et dobbeltalbum. Albummet får titlen "Anish Music Too & Free" og kommer på gaden i begyndelsen af november på pladeselskabet Jenka Music, der også udgav debuten.

GAFFAs Thomas Borre var i sin tid meget begejstret for "Anish Music", som han tildelte fem stjerner og blandt andet skrev følgende om:

"Danmark råder over en stor kapacitet, når det kommer til musikalsk laptop-ekvilibrisme. Rumpistol, Bichi og Opiate er eksempler på en række af disse. Band Ane kan sagtens være med i den liga, og på det personlige debutalbum inviteres lytterne ind i et underfundigt univers, der bl.a. henter inspiration fra glitch, drum’n’bass, noise og ambient. Rytmer og lyde er klippet op til uigenkendelighed, og lag på lag af melodiske figurer vikler sig ind og ud af Band Anes på én gang komplekse og udadvendte kompositioner."


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA