x

The xx til Århus Festuge

The xx til Århus Festuge

I 11. time er det lykkedes Århus Festuge at finde en erstatning for Mongrel, der aflyste deres planlagte koncert på VoxHall 3. september med den begrundelse, at gruppen er gået i opløsning.

Det bliver engelske The xx, der træder op på scenen på VoxHall 3. september, hvor også Micachu & The Shapes giver koncert. Begge som del af koncertrækken 2012 med Århus Festuges bud på fremtidens stjerner. En koncertrække, som også inkluderer VV Brown, Ebony Bones og MPHO (4. september) og Gemma Hayes, Laura Marling og Sophie Hunter (5. september).

The xx spiller en slags eftertænksom blanding af rock og funk/soul/elektronika med både mandlige og kvindelige leadvokaler og nyder for tiden stor opmærksomhed i hjemlandet, hvor de bliver rost i høje toner af medier som NME, Uncut og Dazed & Confused. NME har eksempelvis kaldt dem "overvældende", men Uncut har skrevet, at de er "uforskammet gode".

Gruppen har netop udsendt deres debutalbum "xx" og har blandt andet gjort sig bemærket med en fortolkning af Womack & Womack-hittet "Teardrops".

Find billetter til 2012-koncerterne på GAFFA Live

The xx på MySpace


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA