x

Markant 60'er-sangskriver er død

Markant 60'er-sangskriver er død

Navnet Ellie Greenwitch ringer nok ikke mange klokker, men det gør nok mange af de sange, hun var med til at skrive. Tresserklassikere som The Ronettes' "Be My Baby" og "Da Doo Ron Ron", "Leader Of The Pack" med The Shangri-Las, "I Can Hear Music" med Beach Boys og "River Deep, Mountain High" med Ike & Tina Turner. Sange, hun skrev med sin første mand, Jeff Barry. Ellie Greenwitch døde onsdag, 68 år gammel af et hjerteslag, oplyser The Guardian.

Ellie Greenwitch blev født i 1940 som datter af en russisk far og en amerikansk mor - begge musikelskere, men kun selv musikere på absolut amatørplan. Som barn begyndte hun at spille harmonika og siden klaver. I 1959 mødte hun Jeff Barry, som hun indledte et både professionelt og privat samliv med. Parret blev dog skilt i 1966, men arbejdede siden sammen fra tid til anden. Ellie Greenwitch arbejdede dog også sammen med andre sangskrivere og udgav derudover nogle soloplader.

I 1970'erne og frem mistede Greenwitch lidt terræn som sangskriver, men fik dog et hit i 1973 med sangen "Sunshine After The Rain", fremført af Elkie Brooks, og mindre hit i 1983 med sangen "Keep It Confidential", som hun co-skrev til soul-sangerinden Nona Hendryx. Samme år co-skrev hun "Right Track, Wrong Train" til Cyndi Lauper, et nummer, der blev brugt som B-side til hendes storhittende single "Girls Just Wanna Have Fun", som nåede en andenplads på den amerikanske hitliste.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA