Noel Gallagher forlader Oasis

Noel Gallagher forlader Oasis

Lige siden starten har Oasis været præget af stridigheder mellem sanger Liam Gallagher og hans bror, guitarist og sangskriver Noel Gallagher. De to har gentagne gange skændtes og endda sloges mere eller mindre offentligt, ligesom Liam ikke deltog på gruppens USA-turné i 1995. Det var dog først i aftes, at det officielt kom til et brud mellem de to. Da skrev Noel nemlig på Oasis' hjemmeside, at han forlader bandet.

På gruppens hjemmeside - som i skrivende stund er gået ned - skriver Noel, citeret af The Guardian: "Det er med nogen sorg og stor lettelse, jeg kan fortælle jer, at jeg officielt forlader Oasis i aften. Folk kan sige, hvad de vil, men jeg kan ikke arbejde med Liam en dag længere. Jeg beklager over for de folk, der har købt billetter til koncerterne i Paris, Konstanz og Milan."

Oasis skulle i aftes have spillet på festivalen Paris en Seine, men ifølge The Guardian kom de to brødre op at slås backstage inden koncerten. Amy MacDonald, der også spillede på festivalen, fortæller på sin Twitter-profil, at Liam og Noel kom op at slås backstage, og at Liam smadrede Noels guitar. Gruppens kommende koncerter er nu aflyst.

I sidste uge aflyste Oasis deres optræden på V Festival i England, men da var forklaringen, at Liam led at betændelse i strubehovedet.

Liam Gallagher fortalte for nylig i et interview med musikbladet NME, at de to brødre ikke længere talte sammen, rejste hver for sig, når de var på turné, og kun mødtes, når de stod på scenen sammen.

Det er svært at forestille sig, at Oasis kan fortsætte uden Noel Gallagher, da han har skrevet langt størstedelen af gruppens sange. Noel er dog ligesom Liam kendt for sit voldsomme temperament, så det kan jo være, han falder ned igen, selvom det som sagt er første gang, han officielt forlader bandet.

Oasis blev dannet i 1991 og debuterede i 1994 med det storsælgende album "Definitely Maybe", hvorfra sange som "Supersonic", "Shakermaker" og "Live Forever" blev store hits. I 1995 fulgte de det op med det endnu mere succesfulde album "(What's The Story) Morning Glory", hvorfra især "Roll With It", "Some Might Say", "Wonderwall" og "Don't Look Back In Anger" blev kæmpehits.

Siden da har Oasis udgivet en stribe plader, der har været knap så succesfulde, hverken kommercielt eller anmeldermæssigt, men gruppen har dog stadig en solid fanbase, og de har solgt over 50 millioner plader. Seneste udgivelse er "Dig Out Your Soul" fra oktober 2008, bandets syvende studiealbum. Gruppen har gennem årene gennemgået adskillige udskiftninger i lineuppen, og de to Gallagher-brødre var de eneste oprindelige medlemmer.

Oasis har optrådt i Danmark adskillige gange, senest på dette års Roskilde Festival.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA