x

Aqua indspiller nyt album

Aqua indspiller nyt album

For et par år siden annoncerede Aqua alias Lene Nystrøm Rasted, René Dif, Søren Rasted og Claus Norreen, at de blev gendannet, i første omgang for Grøn Koncert-turnéen i 2008, og i år har de så givet en lang række koncerter i Danmark og en "Greatest Hits"-cd med tre nye numre.

Nu fortæller gruppen så, at de også har tænkt sig at indspille et nyt studiealbum. Bandet går i studiet i begyndelsen af 2010 for at indspille et album, der skal udkomme næste efterår.

I sin tid nåede Aqua at indspille to studiealbum, "Aquarium" fra 1997 og "Aquarius" fra 2000. De var i gang med en treer, da de i 2001 overraskende oplyste, at de gik hver til sit.

Det første Aqua-album blev et verdenshit med omkring 20 millioner solgte eksemplarer på verdensplan, hvilket gør det til det bedst solgte danske album nogensinde. Toeren solgte "kun" cirka tre millioner eksemplarer.

Aqua giver i øvrigt deres sidste koncert i denne omgang i aften i Køge Festuge klokken 22.30.

Aqua må siges at have fået et pænt comeback herhjemme denne sommer. I tal kan de bryste sig af følgende succeser, ifølge deres pladeselskab Universal Music:

- Platinsingle for "Back To The 80’s", 30.000 downloads

- Platinalbum for "Greatest Hits"-album, 30.000 solgte

- #1 på den officielle album-salgsliste i 4 uger

- #1 på den officielle nationale radio-airplaychart i 5 uger

- #1 på den nationale single-download-hitliste i 4 uger

- #1 på Tjeklisten (P3 lytternes hitliste) i 6 uger

- #1 på DR1's Boogie-video-hitliste (stemt ind af seerne)

- #1 på iTunes' single-salgsliste i 3 uger

- #1 på TDCs Play-singleliste, 106.356 downloads

- #1 på TDCs Play-albumliste, 13.737 downloads

I det store udland har Aqua dog endnu ikke fået noget comeback, og anmeldermæssigt ligger de også dårligt i svinget på GAFFA med henholdsvis 2 og 1 stjerne for deres "Greatest Hits"-album og en koncert i Holstebro denne sommer. Men det er jo en helt anden historie.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA