x

Blue Foundation på vej med toer

Blue Foundation på vej med toer

Den danske gruppe Blue Foundation, der befinder sig i triphop-farvandet, er på vej med opfølgeren til deres anmelderroste debutalbum fra slutningen af 2000. Det nye album har arbejdstitlen "Sweep Of Days", og blandt sangene kan nævnes "My Day", "Rico Chet", "Sweep", "Shine", History" og "Bonfire".

Blue Foundations lyd er kendetegnet ved sangerinden Kirs sfæriske, Björk-lignende vokal, den engelske rapper og performance poet MC Jabbers hæsblæsende vokalindslag og scratch ved DJ Tobi, og på det nye album, som gruppen har brugt næsten to år på, medvirker også japanske rappere.

Singleforløberen "As I Moved On" er netop udsendt på cd og vinyl med 4 remixes, og den har allerede vakt begejstring hos internationale dj’s som Nick Warren, Ewan Pearson, Metro Area og Tom Middleton. Singlen findes også i en særdeles limited 12"-vinyludgave, udsendt i beskedne 109 eksemplarer og med et unikt graffiticover lavet af grafftigruppen Le Fix. Denne plade kan kun købes til gruppens koncerter, og gruppen planlægger en Danmarksturné klar til marts. Inden da kan den opleves til uddelingen af P3 Prisen 4. december, som også sendes på DR2 og naturligvis i P3.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA