x

Ny ep fra Jacob Faurholt-projekt

Ny ep fra Jacob Faurholt-projekt

Vi har tidligere omtalt den århusianske singer-songwriter Jacob Faurholts nye projekt Why Write?, og nu er der nyt fra den lejr.

Why Write? har færdiggjort en ep bestående af fem sange. Ep'en er mikset af den amerikanske producer Kramer (Daniel Johnston, Low, Galaxie 500 og Nikolaj Nørlunds gamle band Trains And Boats And Planes), og udgives til november på det canadiske selskab What A Mess! Records i Canada og Frankrig samt via nettet. I USA bliver Why Write? distribueret af Bicycle Records. Ep-coveret vil desuden være håndlavet i genbrugspap med tryk. Der er p.t. ikke lavet nogen aftale om en dansk udgivelse.

Sangene er indspillet med god hjælp fra følgende musikere:

Kasper Schultz (eks-Sweetie Pie Wilbur, Honning & Mudder), Mads Rønberg og Troels Hammer (The Holiday Show), Asger Christensen (All Products Made Nice) og den århusianske sangskriver Esther Maria.

Det er nu muligt at lytte til to sange, den ene i form af en helt ny video, på Why Write?'s MySpace-profil.

Jacob Faurholt debuterede i 2005 med albummet "Queen Of Hope" med sit nu hedengangne band Sweetie Pie Wilbur. I 2007 fulgte han den op med soloalbummet "Hurrah Hurrah", og i januar 2009 kom så "Are You In The Mood For Love?" GAFFAs Erik Barkman var ganske glad for sidstnævnte album, som han tildelte fire stjerner og blandt andet skrev følgende om:

"Jacob Faurholt er en mand af få ord og små armbevægelser. Siden hans beskedne debut tilbage i 2005 har singer-songwriteren i al stilfærdighed udviklet og raffineret sin skramlede indie-folk, og på album nummer tre begynder det for alvor at ligne noget. Som ordsmed ejer Faurholt ikke samme sardoniske vid som en Bill Callahan (Smog), Bonnie "Prince" Billy eller Stephin Merritt (Magnetic Fields). Hans melodier er ikke mere velturnerede end så mange andres. Men han har lært sig at iscenesætte sine sange så forførende, at den slags detaljer ikke ødelægger helhedsindtrykket."Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA