x

Det Elektriske Barometer lukker – lyttere protesterer

Det Elektriske Barometer lukker – lyttere protesterer

Med årets udgang stopper P3’s alternative, lytterbestemte hitliste Det Elektriske Barometer efter 17 år, dog med en mindre pause i perioden 1999-2000.

Det Elektriske Barometer er kendt for sin alternative musikprofil og sine dedikerede lyttere, der gennem breve oplæst i radioen har opnået et æterbåret fællesskab, hvilket også er blevet konsolideret gennem en række lytterfester.

Musikalsk har mange senere mere bredt populære navne trådt deres danske hitmæssige barnesko i Det Elektriske Barometer, f.eks. Kashmir, Psyched Up Janis, Mew, Superheroes, Tiger Tunes, Moi Caprice, Suede, Blur, Oasis, Radiohead og mange flere. Til gengæld var Barometer-lytterne undtagelsesvis ikke oppe på beatet, da de i foråret 1991 ikke stemte R.E.M.’s senere kæmpehit "Losing My Religion" ind på listen.

Lukningen må ses som endnu et led i P3’s bevægelse væk fra magasinprogrammer og mod en musikflade præget af de samme, hyppigt gentagne hits, som tilsyneladende er P3’s modtræk til den øgede konkurrence fra de to nye landsdækkende kommercielle kanaler, Sky Radio og Radio 100 FM. En udvikling, musikerne og musikvidenskabsfolkene Henrik Marstal og Morgen Jaeger i øvrigt protesterer mod i skarpe vendinger i deres netop udsendte bog "Hitskabelonen – Imod Popmusikkens Ensretning".

Vrede lyttere har startet "Bevar Barometeret"-sider, http://www.bevarbaro.dk/ og http://www.lunarstorm.dk/bevar_barometeret, og en underskriftindsamling, http://www.detfalskested.dk/deb. Hvis man vil medvirke i en ikke-online-underskiftindsamling, kan man kontakte [email protected]

GAFFA har allerede fået adskillige protestmails, så det må man gå ud fra også er tilfældet hos P3.

GAFFA.dk har flere gange forsøgt at få en kommentar fra den programansvarlige, endnu uden held.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA