x

The Elephants udgiver album nummer to

The Elephants udgiver album nummer to

Glæde, charme og surfet musik præger de danske The Elephants, der siden deres succesfulde debutalbum har turneret på det europæiske kontinent med deres iørefaldende musik, der blandt andet finder sine inspirationer i Brian Wilson og The Beach Boys. Nu er elefanterne tilbage med andet album, der har fået titlen "Take It!" og netop er udgivet.

De danske musikere imponerede i 2007 med deres selvbetitlede debutalbum, der blandt andet blev rost til skyerne af den engelske avis The Guardian med ordene "Prøv at lade være med at kunne lide det. Det er faktisk umuligt." Siden har The Elephants udviklet deres lyd, og tilføjet endnu flere instrumenter til deres numre.

Instrumenterne var noget, som også imponerede GAFFAs anmelder, som gav fem stjerner og rosende ord med på vejen, da The Elephants spillede på sidste års Spot Festival:

"Ukulele, woodblocks, trompet, mundharpe, claves, tambourin, lejetøjskeyboard, guiro, bedre kendt som "rytmisk franskbrød", og noget så usædvanligt som theremin er blot nogle af de instrumenter, som gruppen tager i brug undervejs, og det fungerer perfekt."

Dog skulle der også have sneget mere eftertænksomhed ind i det poppede bands nye materiale, hvor der også er plads til at udforske sorg, venskab og kærligheden i The Elephants' univers. Ifølge pressemeddelelsen har bandet arbejdet med at give deres umiddelbart lettilgængelige musik en større tyngde. For at lave en mere sammenhængende og helstøbt plade, har indspilningerne kun foregået over en enkelt uge, hvilket har kastet ni sange af sig på den nye udgivelse.

Albummet bliver udgivet på det tyske indielabel Tapete Records, og The Elephants følger udgivelsen op med endnu en turné i blandt andet Tyskland.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA