x

Karen Mukupa udgiver i Tyskland

Karen Mukupa udgiver i Tyskland

Den dansk-zambianske sangerinde Karen Mukupa har sammen med den nu afdøde Natasja Saad været en af foregangskvinderne for den danske reggaemusik og de underliggende genrer. Nu udgives hendes tredje album i Tyskland, mens hendes bog om veninden og kollegaen Natasja også snart udgives.

Karen Mukupa og Natasjas venskab har været omdrejningspunktet for Mukupas nye album "Dreamer", der blandt andet handler om tabet af Natasja, som for to år siden døde i en bilulykke i Jamaica. Den kommende bog, der er skrevet af Karen Mukupa, fortæller om Natasjas opvækst på Islands Brygge og Christiania og hendes imponerende musikkarriere.

De to kvinder startede sammen i pionergruppen No Name Requested, der høstede stor anerkendelse for deres inspirationer i reggae og raggamuffin, og de to sangerinder fik senere succes med deres solokarrierer. Forbindelsen til Natasja er ikke til at komme udenom for Karen Mukupa, der tidligere på året fortalte GAFFA om, hvilke temaer hendes tredje album omhandlede:

– Pladen er en hyldest til livet, til kærligheden og til at gribe dagen. Det lyder så klichépræget, men det er selvfølgelig blandt andet et udslag af det, der skete for halvandet år siden, hvor der skete noget oppe i mit hoved. Jeg begyndte at tænke over livet og over de små ting, som måske ikke betød så meget, fortæller Karen Mukupa.

Albummet "Dreamer" blander så forskellige stilarter som r&b, hiphop, latin, afro og især reggaemusikken sammen i et originalt miks, hvor prominente folk som blandt andre Tom J., Robin Hannibal fra Boom Clap Bachelors og ikke mindst Pharfar, der er kendt som en trejdedel af Bikstok Røgsystem, har stået bag knapperne.  


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA