x

GAFFA har hørt The Raveonettes' nye album

GAFFA har hørt The Raveonettes' nye album

Efter Sharins veloverståede barsel (det blev en pige ved navn Molly) og Sunes flirt med en solokarriere og en midlertidig genoplivelse af Psyched Up Janis er The Raveonettes nu snart aktuelle med deres femte album, "In And Out Of Control".

Helt præcist udkommer albummet den 5. oktober, og denne gang har Sune og Sharin været hjemme i Danmark for at finde deres producer, der også har fungeret som medsangskriver. Det drejer sig om Thomas Troelsen, der nok er kendt som frontfigur i Private og ditto i hedengangne Superheroes, men som også har gjort sig bemærket for sit arbejde med navne som Junior Senior, TV-2 og X Factor-Martin, der alle er blevet hjulpet ind på hitlisterne af Troelsen.

I anledning af den nyligt færdiggjorte plade inviterede The Raveonettes og Troelsen indenfor i sidstnævntes gennemstilede DeltaLab-studie på Nørrebro, hvor en lille skare af folk fra kunstverdenen og musik- og modebranchen fik lov at lægge øre til de 11 nye numre. Ét for ét dundrede de ud i lokalet, kun afbrudt af Wagner og Troelsens entusiastiske jubel.

Og der er grund til at juble, for selvom Sune og Sharin altid har haft et godt øre for den fængende melodi, har de aldrig tidligere lavet noget så spontant smittende som "Suicide", "D.R.U.G.S.", "Bang", "Boys Who Rape (Should All Be Destroyed)" og førstesinglen "Last Dance", der var P3's første Ugens Uundgåelige efter stationens sommerpause.

At Troelsen har haft en finger eller ti med i spillet lader sig så afgjort høre, og den blot 27-årige, men særdeles hæderkronede popsmed har formået at udnytte hitpotentialet i The Raveonettes til fulde. Og det vel at mærke uden at skævvride duoens karakteristiske udtryk - The Raveonettes lyder afgjort stadig som The Raveonettes, blot vil tilhørernes trang til at synge og danse have fået sig et solidt løft opad. Og ja, paradoksalt nok også selvom der synges om så dystre emner som selvmord og voldtægt.

I forbindelse med det nye album har bandet indgået en ny aftale med Universal, som kommer til at stå for den danske udgivelse. "Hjemme" i USA har bandet holdt fast i partnerskabet med Vice Records - som er opstået ud af Vice Magazine - der står for udgivelsen af albummet. Her er The Raveonettes i selskab med navne som Justice, Black Lips, Death From Above 1979 og Bloc Party.

GAFFA bringer et stort interview med The Raveonettes i næste nummer, der er på gaden 1. oktober, og indtil da kan du stille den værste appetit med "Last Dance", eller besøge Vicerecords.com, hvor der ligger gratis demoer og videooptagelser fra indspilningerne.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA