x

Efterklang skriver kontrakt med 4AD

Efterklang skriver kontrakt med 4AD

Efterklang oplyser, at de netop har skrevet international kontrakt med det London-baserede pladeselskab 4AD, som de fortæller er et af deres absolutte yndlingsselskaber i verden. Dermed kommer den originale elektro-kammermusik-med-meget-mere danske gruppe i stald med så markante navne som TV On The Radio, Bon Iver, M. Ward, Beirut, Deerhunter, St. Vincent, Scott Walker og mange flere.

4AD vil udgive Efterklangs tredje album, der ventes på gaden i første kvartal af 2010. I Skandinavien vil Efterklang dog, vanen tro, udgive albummet på deres eget selskab Rumraket.

Kontrakten med 4AD kom i stand i forbindelse med Efterklangs seneste turné i USA, hvor de blandt andet gæstede SXSW Festival i Austin, Texas i marts. Her overværede det meste af 4AD's London-kontor en koncert, hvor Efterklang præsenterede flere nye sange, og 4AD var efterfølgende så begejstret, at selskabet og gruppen begyndte at tale om et samarbejde. I forlængelse heraf ønsker Efterklang at sende et tak til MXD (Music Export Denmark) for at gøre USA-turnéerne mulige ved hjælp af støtte.

4AD blev grundlagt i 1980 og har gennem tiden udgivet en stribe yderst markante navne inden for den mere alternative del af rocken, heriblandt Cocteau Twins, Dead Can Dance, This Mortal Coil, Throwing Muses, Pixies, Gus Gus, Lisa Gerrard, Lisa Germano, Thievery Corporation og mange flere. Meget atypisk udgav de også house-projektet M/A/R/R/S' 1987-single "Pump Up The Volume", der ironisk nok er blevet selskabets største singlehit gennem tiden.

Efterklang siger samtidig farvel og pænt tak til det mindre, engelske selskab, The Leaf Label, der - uden for Skandinavien - har udgivet gruppens første to studiealbum, "Tripper" (2004) og "Parades" (2007) og minialbummet "Under Giant Trees" (2007) og også vil udsende dvd'en og cd'en "Performing Parades" 19. oktober. Udgivelsen, som også kommer på vinyl, er en optagelse fra DR Koncerthuset september 2008, hvor gruppen spillede deres andet album "Parades" i sin helhed sammen med DR Underholdningsorkestret.

Efterklang tager i morgen fredag på endnu en stor Europaturné, der dog denne gang ikke rammer Danmark. Se datoerne på gruppens hjemmeside.

Den 28. oktober spiller Efterklang i øvrigt i samarbejde med det klassiske orkester Britten Sinfonia deres "Performing Parades"- koncert i Barbican Hall, London, hvor de igen opfører hele "Parades"-albummet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA