Nyhed

Eurythmics-stjerne kommer (næsten) til CO2penhagen

Dave Stewart bliver hjemme og transmitterer sin livekoncert til den klimavenlige festival for at spare CO2

CO2penhagen afsøger med deres kommende festival grænserne for, hvordan det er muligt at holde en stor festival med internationale navne, og samtidig have det mål at festivalen skal være fuldstændig CO2-neutral. Seneste skud på stammen er en koncert med Eurythmics-stjernen Dave Stewart, der ved hjælp af avanceret video- og lydteknologi sender live fra sit studie i Los Angeles.

Dave Stewart er mest kendt som den ene halvdel af Eurythmics, hvor han sammen med Annie Lennox havde sin storhedstid i 1980'erne. Siden har Stewart i mange år også skrevet sange med store navne som Gwen Stefani, Mick Jagger og Bono og er desuden en velkendt producer, som blandt andet har stået bag Ringo Starrs album "Liverpool 8".

CO2penhagen kan dermed præsentere endnu et stort navn, der med sin specielle optræden må siges at sætte en tyk streg under festivalens målsætning. Initiativtager til festivalen Katrine Vejby fortæller til GAFFA, at det var Dave Stewart og hans kollega, musikeren og filminstruktøren Mark Warford, der opdagede festivalen i Lyngby:


- De er selv i gang med et stort klimaprojekt, men det kunne ikke lade sig gøre, at Dave Stewart kunne komme over til festivalen. Så begyndte vi at arbejde på fjerntransmitteringen af koncerten. Det er blandt andet afledt af, at man på DTU-miljø har udregnet, at et besøg fra en sådan stjerne forbruger lige så meget CO2, som en almindelig dansker gør på et år.

Katrine Vejby tror, at fjernkoncerten, hvis udstyret ellers virker, kan give en ny form for intimitet mellem publikum og musikerne, der kan kommunikere og se folks reaktion inde i deres eget studie. Der kan dog stadig komme komplikationer med fjernkoncerten, så festivalen har endnu ikke fastlagt et tidspunkt for koncerten.

- Vi stadig i gang med at lave tests med det avancerede konferenceudstyr, som skal bruges til koncerten, og der er også rettighedsspørgsmål, som ikke er afklaret, men vi er meget optimistiske. Der er generelt et stort potentiale i fjernkoncerterne, og jeg tror, at vi om fem år ser mange lignende initiativer. For eksempel har Harward University allerede kontaktet os og sagt, at de vil lave en lignende festival i Boston.


Klimafestivalen byder desuden på en lang række initiativer og ikke mindst store musiknavne som Mercury Rev, TV-2 og Dúné, der alle giver bud på en CO2-venlig koncert. Om fremtiden byder på flere fjerntransmitterede livekoncerter, må tiden vise.

ANNONCE