x

Neil Young udgiver 12. plade fra arkivet

Neil Young udgiver 12. plade fra arkivet

Neil Young havde i over to årtier haft planer om at sende en stor boks med uudgivne numre, koncertmateriale og andet kræs for kendere af rocklegenden, før den første boks i år så lyset med hele 10 Blu-ray-disks og et væld af ekstramateriale. Nu kommer plade nummer 12 i "Archives"-serien med liveoptagelser fra 1992. Derudover er nye digitalt restaurerede versioner af albummene "Everybody Knows This Is Nowhere", "Harvest" og "After The Gold Rush" netop udkommet.

"Dreamin' Man", som denne udgivelse kommer til at hedde, bliver udsendt på syttenårsdagen for Neil Youngs "Harvest Moon"-album. Albummet indeholder optagelser fra soloakustiske optrædener, hvor Neil Young netop spiller sange fra "Harvest Moon" i forskellige koncertsale i 1992, alle sammen spillet før udgivelsen af det roste album.

Neil Young har adskillige gange besøgt store scener i landet, blandt andet har han været på Roskilde Festival hele fire gange. Hans unikke live-performance er også flere gange blevet rost af blandt andre GAFFAs anmeldere; senest da han besøgte Forum i Horsens i august 2008 og blev belønnet med topkarakterer for sin optræden:

"Havde man troet, at han var flippet ud på guitar tidligere på aftenen, fik man en lærestreg i form af et støjende inferno af et klimaks på en upåklagelig aften. En fremragende koncert, som ikke levner undertegnede anden mulighed end endnu engang at drysse de maksimale seks stjerner ud over Neil Young og hans formidable band. Det skulle da bare mangle."

Live-albummet "Dreamin' Man" udkommer den 2. november, og tracklisten er som følger:

1. Dreamin' Man

2. Such A Woman

3. Old King Rap

4. Old King

5. One Of These Days

6. Harvest Moon

7. You And I

8. From Hank To Hendrix

9. Unknown Legend

10. Natural Beauty


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA