x

DR-chef: Jo, Det Elektriske Barometer lukker

DR-chef: Jo, Det Elektriske Barometer lukker

Der har de seneste dage hersket nogen usikkerhed om, hvorvidt P3's alternative lytterhitliste Det Elektriske Barometer stopper. I søndags annoncerede vært Rasmus Poulsen programmets lukning med årsskiftet, og onsdag sagde DR-chef Dorthe Carlsen så til GAFFA.dk, at der var planer om at omlægge hele P3’s aftenflade, men at der ikke nødvendigvis var nogen programmer, der skulle lukke.

Men Det Elektriske Barometer lukker altså til nytår, bekræfter Torben Schmidt Hansen, chef for DR-Ung over for GAFFA.dk:

- Dorte Carlsen sidder med hele programfladen, så hun har nok ikke villet gå i detaljer. Jeg sidder tættere på Det Elektriske Barometer, og det er altså rigtigt nok, at det stopper, siger Torben Schmidt Hansen. Hans kollega Lars Torp siger i en fællesmail til vrede lytterhenvendelser, at P3 vil bevare den alternative musik i en eller anden form, og videreføre lytter-interaktiviteten på nettet.

En kreds af lyttere er fortsat i gang med at arrangere en demonstration ved Radiohuset lørdag d. 29. november kl. 14, hvor der også vil være koncert med det danske støjpopband Traening og electrorockgruppen Geisha, der begge har ligget på Det Elektriske Barometer for nylig. Der vil muligvis også komme andre optrædende.

Vrede lyttere har startet "Bevar Barometeret"-sider, http://www.bevarbaro.dk/ og http://www.lunarstorm.dk/bevar_barometeret, og en underskriftindsamling, http://www.detfalskested.dk/deb. Hvis man vil medvirke i en ikke-online-underskiftindsamling, kan man kontakte [email protected]


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA