x

David Bowie får edderkop opkaldt efter sig

David Bowie får edderkop opkaldt efter sig

Over de seneste ti år har den tyske specialist Peter Jäger opdaget mere end 200 nye edderkopper, hvoraf mange af arterne er truede af udryddelse. For at skabe mere opmærksomhed omkring de truede edderkopper har Peter Jäger valgt til at navngive en ny malaysisk art efter sangeren David Bowie.

David Bowie har selv skabt en lille forbindelse med edderkopperne for mange år siden, da han udgav sit album "The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars" i 1972, der blev et stort hit for rockstjernen. Han tog desuden i 1987 ud på en turné med titlen "The Glass Spider Tour" efter udgivelsen af albummet "Never Let Me Down". Dermed er forbindelsen til de ottebenede bæsters verden på plads, og han deler nu æren af at have en edderkop opkaldt efter sig med den tyske punksangerinde Nina Hagen og den canadiske sangskriver Neil Young.

Edderkoppe-specialisten Peter Jäger fortæller til den engelske avis The Observer, at "vi arbejder imod tiden. Sammen med arterne mister vi genetiske ressourcer, som er over 300 millioner år gamle." Derfor har David Bowie den tvivlsomme ære af at lægge navn til "Heteropoda Davidbowie", som er en kæmpestor, gul og langhåret edderkop.

Der er endnu uvist, hvad David Bowie selv synes om ideen med at få opkaldt denne edderkop efter sig, men hans officielle hjemmeside davidbowie.com har skrevet om navngivningen uden omsvøb og bragt et billede af en edderkop med Bowies ansigt, hvilket kunne tyde på, at det blev taget med smil hos rockstjernen.

Billedet af "Heteropoda Davidbowie" kan ses her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA