x

ROSA arrangerer efterskolekoncerter

ROSA arrangerer efterskolekoncerter

Vanen tro afholder ROSA - Dansk Rock Samråd - efterskolekoncerter om efteråret i samarbejde med efterskolernes fælles musikfestival Aftryk. I år byder turnéen på koncerter med Turboweekend, Negash Ali samt islanske Dísa og albumaktuelle Mouritz/Hørslev (billedet), der lægger ud i dag.

I løbet af efteråret vil ROSA og Aftryk afvikle 36 koncerter på forskellige efterskoler rundt om i Danmark. Starten på turnéen går i dag 8. september, hvor Dísa & Mouritz/Hørslev Projektet indleder sæsonen på Ranum Efterskole. De to parter skal yderligere spille 11 koncerter i løbet af september. Derefter tager Turboweekend og Negash Ali over og spiller hver 12 koncerter i oktober og november.

Formålet med efterskoleturnéen er ifølge ROSA, at den skal være med til at give nye kunstnere mulighed for at spille en decideret tour, samtidig med at et nyt og ungt publikum på denne måde også får mulighed for at komme til koncert ganske let.

De tidligere grupper og solister på efterskole-turneérne har været Jooks, Bahnhof, Marvel Hill og Gypsies.

Mouritz/Hørslev Projektet er et samarbejde mellem sangeren og sangskriveren Mads Mouritz og digteren Lone Hørslev, der også synger lidt på gruppens netop udsendte andet album, "Blik, Bang Bang". Et album, som GAFFA har givet fire stjerner med blandt andet følgende ord: "Teksterne om hverdagens og kærlighedens glæder og genvordigheder og eksistensen i stort og småt er vanen tro på højt niveau, og melodierne holder, ligesom den diskrete elektronik fungerer fint."

Den unge Århus V-rapper Negash Ali udsendte i foråret sit debutalbum "Asmarino", mens elektrorockerne Turboweekend i foråret udgav deres andet album, "Ghost Of A Chance".

Hvis nogen i øvrigt efterlyser et navn som Electrojuice blandt de optrædende, kan en mulig forklaring på deres fravær være, at de selv har meget travlt med at være efterskoleelever på Eriksminde Efterskole i Odder i dette skoleår.

Den foreløbige turnéplan ser ud som følger:

Dísa & Mouritz/Hørslev:
8. september: Ranum Efterskole.
9. september: Vostrup Efterskole.
10. september: Horne Efterskole.
14. september: Østhimmerlands Ungdomsskole.
15. september: Femmøller Efterskole.
16. september: Hald Ege Efterskole.
17. september: Malling Skole.
                                                                                                                                                            
Turboweekend:
22. oktober: Horne Efterskole.
27. oktober: Ranum Efterskole.

Negash Ali:
30. november: Femmøller Efterskole.
1. december: Ranum Efterskole.
2. december: Thorsgaard Efterskole.
3. december: Hammerum Efterskole.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA