x

Satyricon indtager Train

Satyricon indtager Train

Satyricon indtog Arena-scenen på året Roskilde Festival, hvor den norske gruppe med frontmanden Satyr i spidsen spillede en noget uvant koncert i fuldt dagslys. Selvom bandet leverede en overbevisende koncert, bliver der nu også mulighed for at høre bandets moderne version af black metal i mere mørke og vante omgivelser, når gruppens turné kommer forbi Train i Århus den 14. december.

Under devisen "black metal skal høres i mørke!" spiller den hårdtslående norske gruppe igen på dansk jord. Med sig har Satyricon hele tre hårdtslående grupper til koncerten, der gør aftenen til en international metalfest. De svenske Shining, rumænske Negura Bunget og ikke mindst de tyske Dark Fortress bidrager til den mørke stemning på Train denne aften.

Satyricon er kendte for at have opdateret black metal-lyden til en mere moderne og kommerciel udgave end den, de selv spillede i starten af halvfemserne. Bagkataloget fra den norske gruppe er et billede på, hvordan genren har udviklet sig, helt fra deres debutalbum fra 1993, "Dark Medieval Times" til det nyeste album fra sidste år.

Når bandet nu drager på turné, er det med to roste udgivelser i bagagen. Albummene "Now, Diabolical" fra 2006 og "The Age Of Nero" fra sidste år fik begge hele fem stjerner af GAFFAs anmeldere, der har rost dem for deres "ypperlige sorte magi" og har blandt andet kaldt dem "en absolut triumf".

Aalborg Metal Festival kunne også i sidste uge annoncere, at Satyricon var hovednavnet i Studenterhuset i Aalborg, når metalfestivalen lød af stablen i starten af november. Nu kommer der endnu en mulighed for at se den onde black metal-gruppe på dansk jord, da de også kigger forbi et mørkelagt Train i december.

Billetsalget starter den 14. september, og billetterne til koncerten på Train 14. december kan findes via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA