x

Skråen holder upcoming-aften i Nordkraft

Skråen holder upcoming-aften i Nordkraft

Nordkraft har i længere tid været lukket, men med kulturelle projekter som oprettelsen af en biograf, en kunsthal og ikke mindst spillestedet Skråen, kommer der nu en ny energi fra det gamle kraftværk. Den spirende nordjyske musikscene viser muskler på det nye spillested, og byder i denne uge på en upcoming aften med hele fem bands på programmet.

Det nordjyske vækstlag kan være stolte af have bands som Rufus Spencer og Thee Attacks (billedet) iblandt dem. De spås at grupperne er på kanten af et stort gennembrud og har allerede fået en forsmag på successen gennem Rock Nord Prisen (Rufus Spencer) og jobs i udlandet (Thee Attacks). De to bands får til arrangementet følgeskab af kvartetten Bög, den aalborgensiske singer/songwriter Messell og den århusianske gruppe The Green Lives, der til lejligheden har taget turen til Aalborg.

Førnævnte Rufus Spencer er det seneste skud på stammen i Aalborgs vækstlag og er et band, der har haft en kometlignende karriere, siden de for kort tid siden blev etableret som gruppe. Americanarock-bandet trækker på inspirationer som Neil Young, Bob Dylan og Ryan Adams og har netop vundet Rock Nord Prisen, som blandt andre Spar Nord Bank og Nibe Festival står for at udgive.

Thee Attacks er også tidligere vindere af Rock Nord Prisen, og har en rost ep med deres karakteristiske garage-lyd på samvittigheden. Den aalborgensiske mod 'n' beat-gruppe blev opdaget af den grammyvindende engelske producer Liam Watson, der kaldte Thee Attacks for "det bedste tresser-band jeg har hørt i tyve år". Gruppen har i år været i producerens legendariske Toe Tag Studios i London for at indspille deres debutalbum, som ventes med spænding.

Den nordjyske gruppe kan med de andre upcoming bands fra området opleves på denne specielle aften den 11. september på Skråen i Nordkraft, og publikum kan få de lokale helte at se, inden de får deres ventede gennembrud. Billetterne til arrangementet kan købes i døren.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA