x

Bruce Springsteen hyldes med stor ærespris

Bruce Springsteen hyldes med stor ærespris

Hvert år tildeles den store ærespris Kennedy Center Honors til en række udøvende kunstnere, som igennem deres liv har bidraget med noget essentielt til den amerikanske kultur. Den prominente pris går i år til blandt andre rocksangeren Bruce Springsteen for sine utallige sange til den almindelige amerikaner.

Bruce Springsteen modtager æresprisen sammen med blandt andre skuespilleren Robert De Niro, filminstruktøren Mel Brooks og ikke mindst den aldrende jazzpianist Dave Brubeck, der især hyldes for sit engagement i musikken i over seks (!) årtier, hvilket har haft stor betydning for jazzens popularitet.

Rockstjernen Bruce Springsteen har også selv flere årtier på bagen og har tilført USA noget af det musik, der har været med til at forme landets identitet. Ifølge Kennedy Centers egen hjemmeside sagde formanden for Kennedy Center, Stephen A. Schwarzman, ved annonceringen af dette års vindere af æresprisen: "Med sine grovkornede og ærlige sange, der tiltaler gennemsnitlige amerikaner, har Bruce Springsteen altid haft sin finger på Amerikas puls."

De forskellige modtagere af Kennedy Center Honors modtager deres ærespriser til en stor gallafest i december i Washington, der bliver sendt direkte på den landsdækkende kanal CBS, og som betegnes som den største kulturelle begivenhed i den amerikanske hovedstad. Oven i æren over at blive hyldet skal modtagerne af prisen også møde den amerikanske præsident Barack Obama, der tager imod dem i Det Hvide Hus, og som selv overværer seværdighederne til gallafesten.

Æresprisen fra Kennedy Center har været tildelt siden 1978 og over årene har flere musikalske koryfæer haft æren af at modtage den. Bruce Springsteen kommer således i fint selskab med blandt andre Brian Wilson, Bob Dylan og Chuck Berry.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA