x

Warner Music købt – og skal spare en milliard

Warner Music købt – og skal spare en milliard

I går blev det multinationale pladeselskab Warner Music solgt til mediemogulen Edgar Bronfman Jr. (tidligere chef for Universal Music) for 2,7 mia. dollar (ca. 17 mia. kr.). Et af de andre store multinationale selskaber, EMI, havde ellers gået med planer om at købe Warner, men det blev altså ikke til noget. Warner Music vil beholde sit navn og har under sig en række selskaber såsom Warner Bros., Elektra og Atlantic (hos hvem vores egne Junior Senior har amerikansk kontrakt). I Warner Musics stald finder man også navne som Alanis Morissette, Madonna, R.E.M., Red Hot Chili Peppers og Linkin Park.

Nu oplyser mediawatch.dk, at den nye ejer planlægger at spare mere end 150 mio. dollar (ca. 948 mio. kr) på budgettet for at gøre selskabet mere smidigt i branchen, der er præget af faldende salgstal. En sådan nedskæring vil formodentlig betyde afskedigelser og nedskæringer på antallet af kunstnerne i Warners stald.

Som GAFFA.dk skrev for nylig, har to af de andre multinationale selskaber, Sony og BMG, netop fusioneret til Sony BMG. Disse to multinationale pladeselskaber står (incl. underselskaber) ifølge Henrik Marstal og Morten Jaegers netop udsendte bog "Hitskabelonen" sammen med de to andre, Universal og EMI, for over 70 procent af verdens samlede pladesalg.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA