x

GUF-kæden lukker butikkerne

GUF-kæden lukker butikkerne

I 38 år har pladebutikskæden GUF været en del af det københavnske musikmiljø, men i sidste uge måtte ejeren Bjørn Jacobsen indgive en konkursbegæringog dermed lukke alle fire butikker i Københavnsområdet.

Dermed er de fire butikker på Vestergade i København, i Ballerup-Centeret, i City 2 i Taastrup og på Frederikssundsvej i Brønshøj blev lukket og til Politiken udtaler Bjørn Jacobsen, at de lige nu forsøger at sælge butikkerne, og at butikkerne i Ballerup og City 2 muligvis vil køre videre i et andet regi.

Ikke overraskende fremhæver Bjørn Jacobsen internettet og mulighed for at købe musik fra sit hjem som en af grundene til kædens undergang, og samtidig må han erkende, at GUFs salgsstrategi, hvor salget håndteres af en ekspedienter med forstand på musik, ikke har fungeret.

"Det er simpelthen for dyrt sammenlignet med for eksempel nogle Fona-butikker, TP Musikmarked eller supermarkederne, hvor kunderne selv skal finde musikken og så bare stille sig op i kø ved en kasse", udtaler Bjørn Jacobsen til Politiken.

GAFFAs mangeårige skribent, Torben Holleufer, har haft sin gang i GUF-butikkerne i mere end 25 år og ser i forbindelse med lukning i artiklen Nekrolog: GUF (1972-2009) tilbage på en lang række gode minder og musikalske oplevelser.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA