x

Pære Punk genoptages efter 25 år

Pære Punk genoptages efter 25 år

I november 1978 fandt en af de første punkfestivaler i Danmark sted, den legendariske Pære Punk i Husets Musikteater (det nuværende VoxHall) i Århus med Sods (det senere Sort Sol), Kliché, Lost Kids, No Knox, Brats, Slim og Dream Police, hvor flere, især naturligvis Sods og Kliché, fik stor betydning for den danske punk- og new wave-scene. De syv bands udkom senere, sammen med Elektrochok, på det historiske album af samme navn.

Selvom det vel ikke er i punkens ånd at være nostalgisk, bliver der nu afholdt et 25-års jubilæumsarrangement, Pære Punk 2003 A.D. i Vesterbro Beboerhus i Århus 28.-29. november. Her kan man opleve to af navnene fra dengang, Lost Kids og Dream Police med deres respektive hovedkræfter Jan Jet og Johnny Concrete.

Ved festivalen kan man også høre et af de andre toneangivende punk-/postpunk-navne, den karismatiske sanger Fritz "Fatal" Bonfils, der var forsanger i Before og senere Mental Midget (billedet), og det er netop Mental Midget, man kan opleve til Pære Punk. Deres koncert bliver i øvrigt optaget af DR-P3. Mental Midget blev tidligere på året gendannet, efter at gamle øvelokaleoptagelser var blevet udsendt som dobbeltalbummet "Somewhere In The Lovely Nowhere" (deres første album faktisk), og bandet udsender næste år en hel ny ep. Befores legendariske, første og sidste album "A Wish Of Life" fra 1982 er i øvrigt netop udgivet på cd for første gang, med bonusinfo.

Programmet ser således ud:
Fredag 28. november:
Austin (Fredericia)
Dream Police (Aarhus)
On Trial (Kbh)
Moneymakers (Djursland)

Lørdag 29. november:
Lost Kids (Aarhus)
Colombian Neckties (Aalborg)
Mental Midget (Kbh.)
President Fetch (Kbh.)
Tæve (Aarhus)
Leaden Pit (Aarhus)

Marianna Malfet, der i de glade punkdage optrådte under det fascinerende navn Gylle, har sat sin sin læderjakke, der også var med i 1978, på auktion til fordel for det live-pladeprojekt, arrangørerne håber vil komme ud af arrangementet.

Forsalg kun hos Dandelion Records i Århus, tlf. 86129594, [email protected]


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA