x

Blues-legende kommer til Odense

Blues-legende kommer til Odense

Siden 60'erne har den Grammy-vindende legende Booker T. Jones bidraget til især soul- og blues-musikken med sin kunnen på Hammondorgelet, og hans instrumentalnummer "Green Onions" anses stadig som en hit-klassiker. Nu er der mulighed for at se Booker T på dansk jord, når de fynske Internationale Blues Dage afholdes i november.

Booker T, der er navnebror med den amerikanske borgerretsforkæmper Booker T. Washington, blev i en tidlig alder opmærksom på sine musikalske evner og kunne i en alder af seksten år kalde sig professionel musiker, da han deltog på et Rufus Thomas og Carla Thomas-nummer. Mens han stadig gik i high school, dannede han sit senere kendte band Booker T And The MG's.

Siden har den aldrende musiker ikke kun selv lavet musik, men har også skrevet sange for en lang række kunstnere, produceret velkendte albums og arbejdet sammen med andre legender som Bill Withers, Otis Redding og Neil Young i forskellige sammenhænge. Booker T. Jones blev indskrevet i The Rock And Roll Hall Of Fame i 1992 og vandt en Grammy for sit årelange arbejde med musikken for to år siden.

Blueslegenden udgav i år comeback-albummet "Potato Hole", der blandt andet blev gæstet af førnævnte Neil Young, og er nu på vej til landet i forbindelse med Internationale Blues Dage. Udover Booker T kan bluesfestivalen blandt andet præsentere de internationale stjerner Marcia Ball, Delta Moon og sangerinden Deitra Farr fra Mississippi Heat, men også det gendannede Delta Blues Band, der alle sørger for en weekend i bluesens tegn.

Festivalen løber af stablen den 5. til den 7. november, og billetter kan findes via GAFFA Live.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA