x

Nephew udstiller på kunstmuseum

Nephew udstiller på kunstmuseum

Nephews salgsucces "DanmarkDenmark" blev udgivet med en ekstra-dvd med, som indeholdt et ambitiøst musikvideoprojekt fra gruppen. De 12 forskellige film fra projektet "VideoVideo" udstilles nu på kunstmuseet Aros i Århus og kan opleves fra den 3. oktober til den 22 november.

De tolv forskellige kunstnere, der har været tilknyttet Nephews videoprojekt, har lavet deres egne visuelle fortolkninger af bandets sange om Danmark. Medlemmerne i Nephew har velvilligt stået til rådighed i musikvideoerne, men det har ikke været noget krav, at gruppen skulle optræde i filmene.

Hver af de tolv sange på det nye album har på den måde fået en film tilknyttet, og videokunstnerne har fået hundrede procent kunstnerisk frihed til at gennemføre projektet. Blandt de visuelle kunstnere kan nævnes billedkunstneren Iben West, René Johannsen, der før har lavet prisbelønnede videoer til L.O.C. og Suspekt, og Søren Behncke, der også er kendt under navnet Papfar.

Dermed har Nephew givet en ny dimension til "DanmarkDenmark"-temaet, der kredser om det danske i vidt forskellige afstøbninger. Den succesfulde gruppes musik kan opleves på udstillingen på Aros i en noget anderledes kontekst, og de forskellige videoværker kan opleves i omgivelser, der yder de tolv medvirkende kunstnere fuld respekt.

Musikvideoerne i "VideoVideo" kan desuden ses på Nephews hjemmeside.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA