x

Eddie Vedder kritiserer Roskilde Festival

Eddie Vedder kritiserer Roskilde Festival

Næste år er det ti år siden, at ni unge mennesker mistede livet under en koncert med det store rockband Pearl Jam til Roskilde Festival. Det har naturligvis sat sine tydelige aftryk på festivalen og især på bandet og forsanger Eddie Vedder, der nu i et interview kritiserer Roskilde Festival for ikke at gøre nok for at undgå ulykken.

Pearl Jam spillede i 2007 deres første koncert Danmark - i Forum i København - siden deres koncert på Roskilde Festival i 2000, hvor ni unge fyre blev mast ihjel foran Orange Scene. Eddie Vedder, der oplevede den forfærdelige ulykke på nærmeste hold, fortæller nu om det specielle forhold til Danmark i et interview med Politiken.

"Vi har kun spillet i Danmark en gang siden ulykken. Vi havde inviteret forældre og pårørende til de døde ind, og allerede dengang var min mave lige så lille som en mønt. Det var frygteligt, så jeg kan slet ikke forestille mig at se Roskilde Festival igen. Det er udelukket."

Det blev afgjort efter tragedien til Roskilde Festival i 2000, at rockbandet ikke kunne stilles til ansvar for ulykken, og siden har festivalen lavet en række nye sikkerhedsforanstaltninger for at undgå en lignende ulykke. Men i interviewet kritiserer Eddie Vedder festivalen for ikke at have gjort nok for at undgå ulykken i første omgang.

"Jeg bebrejder Roskilde Festival, at vi skulle opleve det her og leve med det så mange år efter. Man kunne have gjort mere for at forhindre ulykken og bagefter for at stå ved sit ansvar."

Esben Danielsen, der er talsmanden for Roskilde Festival, siger til Politiken, at han er ked af, at Pearl Jams forsanger har det sådan og mener, at festivalen har taget det fulde ansvar for ulykken.

"Det eneste, vi ikke har villet blande os i, er spørgsmålet om skyld eller ikke-skyld. Det må være op til myndighederne. Vi så selvfølgelig gerne Pearl Jam tilbage på Roskilde, men kun, hvis de har lyst."

Katastrofen på Roskilde Festival i 2000 har sat tydelige spor hos Pearl Jam-medlemmerne, og rockbandet var angiveligt tæt på at gå i opløsning efter episoden. Sangen "Arc" på albummet "Riot Act", som var den første udgivelse efter ulykken, er tilegnet de ni unge mennesker, der døde til koncerten.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA