x

Allerede nyt på vej fra Basement Jaxx

Allerede nyt på vej fra Basement Jaxx

I dag udkommer Basement Jaxx’ femte album Scars. En udgivelse, der i øvrigt er blevet belønnet med fire stjerner i nærværende medie. I anledning af udgivelsen har GAFFA fået en snak med Simon Ratcliffe, der kan fortælle, at han sammen med makkeren Felix Buxton allerede barsler med en ny udgivelse. Arbejdet på den kommende plade startede før indspilningerne til Scars:

”Vi ville egentlig have lavet en plade med ambient soundscape-musik - mest for vores egen skyld. Arbejdstitlen for projektet var Bath Music, fordi det er sådan en slags musik, som man kan lytte til i badet, mens man har tændt en masse duftlys, og derfor tror mange fejlagtigt, at det er det, pladen kommer til at hedde. Musikken fungerer ligeså godt i et mørkt rum eller på en åben mark. Det er musik uden særlig meget vokal, hvor fokus snarere er følelsesformidling end at få folk til at danse. Så altså ikke den slags musik, vi er kendt for at lave. Det var altså, hvad vi startede ud med at arbejde på, men lige så stille begyndte der at snige sig mere energiske numre ind.”

De energiske numre blev så til Scars, men ifølge Ratcliffe behøver Basement Jaxx-fansene ikke vente alt for længe på at høre soundscape-pladen:
 
”Der går forhåbentlig ikke så lang tid [før vi udgiver pladen –red.]. Vi går i studiet i næste uge og udvælger numre, så jeg håber, vi kan have den ude omkring oktober eller november. Vi havde egentlig tænkt os at lave et dobbeltalbum, men det blev vi frarådet. Vi fik at vide af pladeselskabet, at folk synes, at dobbeltalbums er lidt overvældende. Så nu har vi delt dem op i to, så de, der vil have det hele med, kan købe soundscape-pladen, når den udkommer.”

Læs hele interviewet her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA