x

Kitty Wu tager på Danmarksturné

Kitty Wu tager på Danmarksturné

Kitty Wu blev efter udgivelsen af det roste album "Knives and Daggers" reduceret til en trio, hvilket krævede en markant omstrukturering af den københavnske gruppe. Tidligere i denne måned udkom comebackalbummet fra den ambitiøse gruppe, som nu tager på en efterårsturné rundt i Danmark.

Siden udgivelsen af "Knives and Daggers" og den efterfølgende turné har Kitty Wu holdt lav profil, hvilket skyldtes bandets afsked med bassist Samuel Helles, som vendte tilbage til fødelandet Sverige af familiemæssige årsager. Det krævede, at Kitty Wu omfortolkede deres egen lyd og begyndte at skabe musik som en trio.

Det dystre rockband kunne så tidligere i denne måned melde sig klar med den nye udgivelse "Someone Was Here", der er gruppens første udgivelse efter bassistens exit fra gruppen. Resultatet var en ny version af rockgruppens lyd, der dog stadig bevæger sig i en dyster og melankolsk verden. GAFFAs anmelder roste Kitty Wu for deres fjerde udgivelse og skrev i den firestjernede anmeldelse af "Someone Was Here":

"Reduceret til en trio er ambitionerne stadig intakte, og sangene er fantastisk dragende. Kitty Wu har selv sat sig i producerstolen og har fremdyrket et tight og skærende lydbillede, hvor de støjende guitarstrukturer og maskinelle trommerytmer på Love Letters, Slow Dance og Keyhole Nothing giver store påmindelser om Joy Divisions iskolde sound."

Kitty Wus nye plade har været resultatet af lang tids intenst arbejde for bandet bag lukkede døre. I denne måned fortalte frontmanden i gruppen, Robert Lund, om arbejdet med den nye plade i et interview med GAFFA og svarede blandt andet ganske kontant på, hvad de i mellemtiden har savnet:

- Koncerter. Den meget intime forbindelse, man kan være heldig at få til et publikum på den rigtige aften. Og samtidig den unikke fornemmelse af at være helt alene på scenen og så meget til stede i øjeblikket, at man glemmer, at man er omgivet af andre mennesker. Vi har savnet at turnere. Det tyske motorvejskøkken, flygtige bekendtskaber, fornemmelsen af rejsen. Den nye plade skriger efter at blive spillet live, og vi lider af seriøs udlængsel.

Nu kan publikum til efteråret igen få glæde af Kitty Wus lyriske rockunivers på scenen, når de drager ud på deres danske mini-turné med det nye album "Someone Was Here"i bagagen.  

Billetter til Kitty Wu-koncerterne kan findes via GAFFA Live og turnéen ser således ud:

15.10: Lyngby, Templet

16.10: Helsingør, Toldkammeret

17.10: Odense, Kulturmaskinen

24.10: Randers, Von Hatten

05.11: København, Loppen

19.11: Århus, Musikcaféen


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA