x

Tobias Stenkjær skriver sange i udlandet

Tobias Stenkjær skriver sange i udlandet

I en alder af blot 16 år debuterede Tobias Stenkjær under aliaset Toby i 2001 og har siden blandt andet komponeret og skrevet det roste album "Blissfully Unaware" og skrevet reklamemusik. I øjeblikket er sangskriveren i gang med at skrive sange med store udenlandske artister.

Tobias Stenkjær udgav sidste år den country-inspirerede udgivelse "Blissfully Unaware", hvor Stenkjær introducerede sit backingband The Telrays. Den unge sanger og sangskriver vandt i år "Årets Danske Country Album" ved Danish Music Awards – Folk for pladen, der er den første i Tobias Stenkjærs eget navn. Sangskriveren har samtidig gjort sig bemærket ved at skrive og spille musikken til en verdensomspændende reklamekampagne (der i dette tilfælde var for Suzuki Alto), hvilket før har åbnet døre for en lang række kunstnere.

Sangskriverens tur til England og hans senere tur til USA byder på samarbejder med nogle store internationale sangskrivere og sangere i udlandet. Tobias Stenkjær har allerede skrevet en sang med Jamie Hartman, der netop nu har en single i rotation med sangerinden Anastacia, og med jazzsangerinden Heidi Spiliopoulos, der arbejder på materiale til sit 3. studiealbum.

Udlandsturene er kommet i stand med hjælp fra pladeselskabet Songcrafter Music, og Tobias Stenkjær fortsætter de såkaldte "co-write sessions" med blandt andre John Peppard, der før har skrevet hits for Garth Brooks og Michael McDonald. Senere på året går turen til det amerikanske, hvor den lovende sangskriver skal til både New York og Nashville for at skrive sange med prominente musikere derovre.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA