x

De nominerede til Hall Of Fame er fundet

De nominerede til Hall Of Fame er fundet

Siden 1986 er musikere og andre musikrelaterede personer blevet optaget i den famøse "Rock and Roll Hall of Fame", som siden 1986 har indføjet kunstnere, der har haft indflydelse på rock 'n' roll-historien. Blandt dette års nominerede findes Red Hot Chili Peppers, LL Cool J, Genesis og Kiss (billedet).

Den nuværende praksis er, at kunstnere først kan kvalificere sig 25 år efter udgivelsen af deres første plade, hvilket betyder, at det er første år både Red Hot Chili Peppers og LL Cool J kan nomineres. Den sidstnævnte rapper kan dermed blive det tredje hiphop-navn, som bliver indføjet på den ærefulde liste, efter Grandmaster Flash & The Furious Five og Run-DMC blev optaget i henholdvis '07 og '08. LL Cool J fortæller til Rollingstone.com om nomineringen:

"Jeg tror ikke, at jeg kan beskrive min glæde. I forhold til musikken er det nok det gladeste øjeblik for mig, siden jeg fik mit gennembrud. Jeg brød igennem ved at ringe til Rick Rubin, og han sagde 'kom ned til os og lad os lave nogle plader'. Nu nominerer de mig til Rock and Roll Hall of Fame, og det får mig til at føle, at jeg har gjort en forskel. Det er cool. Det er fantastisk følelse."

Rockbandet Kiss har ikke før været nomineret, men bassisten og vokalisten fra det kendte band, Gene Simmons, rasede sidste år over det, hvor han blandt andet sagde, at "der er diskobands, rapbands og yiddiske folkbands i Rock and Roll Hall of Fame, men der ikke noget Kiss."

Om Gene Simmons er blevet hørt, eller om Kiss bare havde fortjent nomineringen, vides ikke, men gruppen står nu blandt de nominerede til næste år. Det vil blive afgjort i New York den 15. marts næste år, hvem af de nominerede, der skal optages i Rock and Roll Hall of Fame til ceremonien i Cleveland senere på året.

De nominerede til Rock And Roll Hall Of Fame 2010 er:

Red Hot Chilli Peppers

LL Cool J

Kiss

Genesis

The Stooges

Donna Summer

ABBA

Darlene Love

Laura Nyro

The Chantels

The Hollies

Jimmy Cliff


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA