x

Under Byen arbejder på fjerde studiealbum

Under Byen arbejder på fjerde studiealbum

Under Byen har, på trods af at gruppen spiller eksperimenterende dansksprogede sange, fået stor ros fra nær og fjern for deres lyd af klassiske instrumenter i en alternativ elektrisk kontekst. Nu annoncerer orkestret, at det fjerde studiealbum udkommer til februar næste år og giver  desuden en koncert i Copenhagen Jazzhouse.

Gruppen udgav sidst studiealbummet "Samme Stof Som Stof" i 2006, der fik stor ros fra anmeldere for den tunge og mørke lyd fra det otte mand store orkester og blev samme år introduceret i rosende vendinger af selveste David Fricke, der er redaktør på Rolling Stone Magazine.

Siden har Under Byen udgivet live-ep'en "Siamesisk", der er en koncertoptagelse med Radiounderholdningsorkestret, der også fik en femstjernet anmeldelse af GAFFAs anmelder. Samme karakter måtte den begejstrede anmelder endnu en gang hive frem, da Under Byen spillede i Voxhall i foråret 2008:

"Smukke strygere, voldsomt slagtøj, spændingsfyldte klaver- og guitrrakkorder, elektroniske dissonanser, støjende sav - jeg kunne blive ved, men lyt selv til de skønne toner. Og så vokalen: sfærisk, hviskende, klagende, sukkende, snerrende, indsmigrende - lyt igen og fortsæt selv."

Under Byen spiller en eksklusiv livekoncert i Copenhagen Jazzhouse, hvor orkestret vil give en smagsprøve på det kommende fjerde album, som udkommer i starten af det nye år.

Under Byen spiller den 10. december i Copenhagen Jazzhouse. Forsalget starter mandag den 28. september og billetterne kan findes via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA