x

Fran Healy tager på akustisk turné

Fran Healy tager på akustisk turné

De to Travis-musikere Fran Healy og Andy Dunlop sætter 8. oktober gang i en akustisk amerikansk turné, der udover en række koncerter skal fungere som inspiration til et nyt album. De to musikere vil desuden optage en stribe af koncerterne til kommende cd og dvd-udgivelser.

Billboard har snakket med Travis-frontmande Fran Healy, der fortæller, at han godt kan lige idéen om at skrive et helt album, mens han rejser rundt i USA. Derefter er planen er indspille sangene i Nashville på et tidspunkt til næste år. Om at skrive sange på landevejen siger Healy:

"Jeg kan egentlig skrive hvor som helst. Jeg plejer at sidde på hotelværelser og stille steder, men jeg har også skrevet i nogle af de mest larmende omgivelser. Det er som at skide - du kan gøre det hvor som helst, men nogle gange er det rart at gøre det på et fint, hyggeligt toilet i stedet for i buskene".

De to musikere har tænkt sig at spille materiale fra hele bagkataloget plus diverse coverversioner og tager rundt i USA med en turné, der bærer det beskrivende navn "An Evening with Fran Healy and Andy Dunlop: A Chronological Acoustical Journey Through the Travis Back Catalogue: Laugh Out Loud Stories, Scottish Accents, Handsome Scottish Men, Naked Torsos".

De akustiske shows vil blive illustreret med lysbilleder og en projektor som til et foredrag fortæller Healy, og det er ikke utænkeligt, at man vil kunne se, hvordan det udspillede sig, selvom man ikke får billet til en af koncerterne. Der er i hvert fald planer om at optage koncerterne til både en cd og en dvd, som det dog er for tidligt at kunne præsentere en udgivelsesdato på.

Turnéen strækker sig fra 8. oktober til 12. november, og der er lige nu ingen planer om, at den akustiske turné skal tage turen til Europa.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA